Reilu vuosikymmen ei ole taittanut entisen Chelsea-pakin Mestarien liiga -raivoa: “Tekisin edelleen saman”

© Kuva: Getty Images

Chelsean ja Barcelonan välinen Mestarien liigan välierä vuonna 2009 ei ole aivan kaikkien mielestä unohtunut.

Camp Noulla pelatun ensimmäisen osan maaliton tasatulos johti ratkaisuun Lontoossa, eikä sitä saatu aikaan ilman melkoisia sivutuotteita. Barcelona matkasi loppuotteluun, Bluesin riveistä semifinaali puolestaan poiki useiden otteluiden pelikiellot Didier Drogballe ja Jose Bosingwalle.

Four Four Twolle puhunut Bosingwa latoo edelleen melkoisia arvioita kyseisen ottelun erotuomarista.

– Tekisin edelleen saman. Koimme mielestäni valtavaa epäoikeudenmukaisuutta.

Bosingwa nimitti ottelun oikeudenjakajaa Tom Henning Øvrebøta huijariksi, tämän jätettyä tuomitsematta Blues-leirin vaatimat rankkarit, ja tehtyä useita muitakin sinisiä vähemmän miellyttäneitä ratkaisuja. Raivo ei ole vieläkään laantunut.

– En tiedä, kuka valitsi pelin tuomarit, mutta onhan se nyt selvää, ettei tuohon tehtävään voi laittaa norjalaista, joka on aiemmin puhaltanut ehkä kuusi-seitsemän oman maansa sarjapeliä. Kaikkien muiden virheiden lisäksi meille olisi pitänyt viheltää kolme tai neljä rankkaria tuona iltana. En koko urallani kokenut yhtä suurta vääryyttä!

Tätä nykyä 39-vuotias ex-pakki siirtyi vuonna 2012 Chelseasta Queens Park Rangersiin, ja eläköityi vuonna 2016, turkkilaisen Trabzonsporin riveistä.

Øvrebø toimi FIFA:n kansainvälisenä tuomarina vuosina 1994–2010. Hän myönsi Marcan haastattelussa vuonna 2018, ettei ollut kohuottelussa parhaimmillaan.

– Joinain päivinä ei yllä sille tasolle, jolle pitäisi. En voi sanoa olevani ylpeä tuosta esityksestä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.