Ruotsin Allsvenskanin Mjällbyssä pelaava Carljohan Eriksson on yltynyt Ruotsin pääsarjassa aivan mielettömään iskuun.

Eriksson on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua Allsvenskania, joissa hän on pitänyt maalinsa puhtaana kuudesti. Pelkästään tämä olisi jo ällistyttävä tilastorivi, mutta tilanne on entistä erikoislaatuisempi.

Torstain kierroksella Eriksson piti maalinsa puhtaana Halmstadia vastaan, kun joukkueiden välinen ottelu päättyi 0-0.

Nollapeli oli suomalaisvahdille viides peräkkäinen. Putki alkoi 23. elokuuta Djurgårdenia vastaan. Sen jälkeen yrittämässä on käynyt Degerfors, AIK, Häcken ja nyt Halmstad.

Välissä Eriksson kävi pitämässä nollan myös Huuhkajien paidassa Walesia vastaan.

Edellisen kerran Erikssonin on yllättänyt Ruotsin pääsarjassa Djurgårdenin Niklas Barkroth. Mjällby ja Djurgården kohtasivat kahdesti peräkkäin. Ensimmäinen otteluista päättyi Djurgårdenin 1-0-voittoon. Barkroth teki maalinsa 45 minuutin pelin jälkeen.

Eriksson on siis pitänyt maalinsa puhtaana nyt 495 minuuttia putkeen ja tuomarin määräämät lisäajat siihen päälle.

Sillä ei vielä Allsvenskanin ennätystä välittömästi uhata, sillä Halmstadin Håkan Svensson piti maalinsa puhtaana vuosina 1999-2000 peräti 808 minuutin ajan.

Mjällby ei ole kyennyt täysimääräisesti hyödyntämään suomalaisvahtinsa hurjaa virettä, sillä se on itsekin jäänyt näissä viidessä ottelussa neljästi maaleitta. Edellinen voitto on 26. elokuuta, jolloin Mjällby voitti Degerforsin 2-0.

Eriksson koittaa jatkaa huimaa putkeaan seuraavaksi sunnuntaina, kun Mjällby saa vieraakseen Elfsborgin.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.