”Minulle tämä voi olla viimeinen lohkovaihe” – HJK:n Tim Sparv korostaa kunnianhimoa menestyä Euroopan kentillä

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. HJK kohtaa torstaina 16. syyskuuta itävaltalaisen LASK Linzin Konferenssiliigan lohkovaiheen avausottelussa Helsingissä. Bolt Arenalla kello 19.45 käynnistyvä ottelu on suuri luonnollisesti HJK:lle seurana ja merkkitapahtuma myös suomalaiselle jalkapalloilulle.

Konferenssiliiga on iso asia myös Suomen maajoukkueen kapteenille Tim Sparville. Hän palasi heinäkuussa Veikkausliigaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008, jolloin Sparv pelasi kahdeksan ottelua Vaasan Palloseurassa lainasopimuksella ruotsalaisseura Halmstads BK:sta.

Helsinkiin Sparv saapui Kreikasta AEL FC:n vahvuudesta. Sparv on urallaan pelannut erittäin kovia pelejä niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Kesällä hän pääsi kipparoimaan Huuhkajia historiallisessa EM-lopputurnauksessa.

EM-kisat ovat luonnollisesti maajoukkueen kapteenille ainutlaatuinen tapahtuma, mutta seurajoukkueiden puolella mieleenpainuvin eurohetki löytyy kohtaamisesta Valioliigan jättiläisen kanssa.

– Suurena Manchester United -fanina tietysti se, kun pääsin pelaamaan Old Traffordilla. Nyt ei puhuta tuloksesta tai siitä miten ottelu meni. Se oli iso juttu minulle, kertoi Sparv.

Hän kohtasi Unitedin tanskalaisseura FC Midtjyllandin paidassa vuonna 2016. Tuolloin taisteltiin paikoista 16 parhaan joukkoon Eurooppa-liigassa.

Sparv toimi joukkueensa kapteenina ensiksi pelatussa kotiosassa, koska kapteeni Jakob Poulsen puuttui Midtjyllandin vahvuudesta.

Tanskalaisjoukkue voitti kotonaan upeasti 2-1. Vierasottelu, jonka Sparv edellä mainitsi, päättyi lopulta kuitenkin englantilaisten selvään 5-1-voittoon ja Sparvin eurourakka päättyi Old Traffordin nurmelle.

Tim Sparv taistelemassa pallosta Marcus Rashfordia vastaan Old Traffordilla 2016. Kuva. Getty Images.

Konferenssiliigan pelit ovat Sparville erityisiä. Hän korostaa, että Veikkausliigan ottelut ovat kaikki tärkeitä, koska HJK tavoittelee vain mestaruutta. Silti europeleillä on aivan oma asemansa Sparville.

– Se, että olemme myös eurokentillä kunnianhimoisia on minulle todella tärkeää. Ei voi olla sellainen tilanne, että menisimme vain nauttimaan ja olisimme tyytyväisiä pelkästään mukana olemiseen, Sparv sanoi.

Hänen mielestään sekin on iso asia, että suomalainen joukkue on edes mukana. Vaatimustason pitää Sparvin mukaan silti olla erittäin korkealla.

Huuhkaja-kippari toivookin voivansa auttaa muita pelaajia omalla tekemisellään niin pukukopissa kuin kentällä, jotta HJK pääsee tavoitteisiinsa.

– Nuoremmat pelaajat tulevat varmasti pelaamaan näitä europelejä vielä pitkään. Itselleni 34-vuotiaana tämä voi olla viimeinen lohkovaihe. Siksi se on minulle tärkeää mennä niin pitkälle kuin mahdollista, Sparv sanoi.

Ensimmäinen askel HJK:n ja Sparvin kunnianhimoiselle eurotaipaleelle otetaan torstaina suurta itävaltalaisseuraa LASK Linzia vastaan. Heikosti kautensa aloittaneet vieraat ovat varmasti voitettavissa Bolt Arenan nurmella, jos HJK esiintyy tasonsa ylärajoilla.

Tim Sparv pitänee omalta osaltaan huolen, että näin myös tapahtuu.

Joakim Nordström
Twitter: @jokkenordstrom


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004