Huuhkajien päävalmentaja Markku kanerva perusteli V Sportin lähetyksessä avauskokoonpanon valintojaan Ranskaa vastaan. Ranska isännöi Suomea MM-karsinnoissa kello 21.45 alkaen.

LUE MYÖS: Tässä ovat Ranskan ja Suomen avauskokoonpanot – Urho Nissilä avauksessa!

Kanerva nosti yllättäen avaukseen keskikentän kolmikkoon KuPSin Urho Nissilän. Hänen rinnallaan pelaavat Rasmus Schüller ja Glen Kamara. Penkille jäivät kapteeni Tim Sparv sekä Onni Valakari, joka pelasi viime lauantaina erinomaisen ottelun Kazakstania vastaan.

– Hyvä Wales-peli ja hän tuli Kazakstania vastaan hyvin sisään. Mietimme, mitä tarvitsemme keskikentälle ja päädyimme nyt Nissilään, Kanerva perusteli lyhyesti V Sportin ja Elisa Viihde Viaplayn haastattelussa ennen ottelua.

Valakarin penkittäminen nousi myös puheenaiheeksi. Miksi siis Valakari aloittaa vaihdosta?

– Siksi, että Nissilä aloittaa. Se on se syy. Kyllä näitä mietitään, kuka voi olla sellainen pelaaja, jonka avulla saadaan joukkueesta paras irti. Mielenkiintoista nähdä, miten Nissilä pärjää tuossa. Vaihtopenkiltä löytyy vaihtoehtoja. Pelaajilla on paljon töitä luvassa, joten vaihtoja nähdään varmasti, Kanerva jatkoi.

Ranska lähtee otteluun kolmen topparin linjalla. Se oli Kanervalle pienoinen yllätys.

– Pitää puolustaa hyvin, se on itsestään selvää. Ranska on pelannut tasureita, mutta toisaalta he eivät ole hävinneet ja johtavat lohkoa. Uskon, että he tulevat kotiyleisönsä edessä prässäämään aggressiivisesti.

– Mielenkiintoista nähdä, miten hyökkäyskolmikko ryhmittyy. Pelaako Antoine Griezmann esimerkiksi kärkien (Karim Benzema ja Anthony Martial) alla kymppipaikalla. Varmaan hän liikkuu aika laajalla. Pieni yllätys oli se, että he lähtevät peliin kolmella topparilla. Onhan siinä hyökkäysvoimaa, että ehkä he haluavat kolmella topparilla tuoda tasapainoa, Kanerva pohti.

Kanervan mukaan Huuhkajien saumat maalintekoon ovat positiivisissa tilanteenvaihdoissa.

– Meidän on mahdollisimman tehokkaasti päästävä pallonriistosta eteenpäin. Erikoistilannepelaaminen korostuu. Ranskalla löytyy pääpelivoimaa, ja se on iso haaste. Olemme tähän asti hyvin klaaranneet sellaiset pallot, toivottavasti tänäänkin, Kanerva sanoi.