HELSINKI. Huuhkajat kärsi lauantaina kirvelevän 1-2-kotitappion Ukrainalle Helsingin Olympiastadionilla pelatussa MM-karsintaottelussa. Lue otteluraportti täältä.

Huuhkajien avauskokoonpanossa nähtiin ensimmäistä kertaa kesän EM-kisojen jälkeen Robin Lod, joka oli sivussa syyskuun MM-karsintaotteluista loukkaantumisen vuoksi.

Yhdysvaltain MLS-liigassa Minnesota Unitedia edustava Lod pelasi pirteän avausjakson, mutta toisella puoliajalla pelintekijä katosi kuvasta.

SuomiFutis kysyi ottelun jälkeen Lodilta, alkoiko hänellä painaa lentokilometrit jaloissa toisella puoliajalla, vai oliko Ukraina kerta kaikkiaan niin vahva, että koko Suomen joukkue alkoi hyytymään?

– Se oli ehkä enemmänkin Ukrainan hyvyyttä tänään. He puolustivat ja tekivät pelin meille vaikeaksi, Lod vastasi SuomiFutikselle.

[readmore from=Huuhkajat]

– Tappioasemalla ollessa joutuu aina ottamaan enemmän riskejä ja prässäämään vähän ylempää. Sitä kautta sitten juoksukilometrit lisääntyy, kun pakka vähän leviää ja joutuu juoksemaan enemmän. En nyt laittaisi väsähtämistä noiden lentojen piikkiin.

HJK-hyökkääjä Roope Riski pääsi kentälle toisen puoliajan lopussa. Miten Riskin sisääntulo vaikutti pelaamiseen, kun hän on erityyppinen hyökkääjä kuin esimerkiksi Joel Pohjanpalo?

– Kaikki hyökkääjät ovat vähän erityylisiä. Jollen vahvuudet on siinä, että saa pelattua hänelle pallon jalkaan, kun taas Roopen vahvuudet on siinä, että saa palloa linjan taakse. Totta kai siinä pitää miettiä, että millaisten pelaajien kanssa pelaa ja mitkä heidän vahvuudet on. Kyllä se aina otetaan huomioon, Lod kertoi.

LUE MYÖS: