HELSINKI. Suomi ja Ukraina pelasivat Olympiastadionilla todella tärkeän MM-karsintaottelun. Suomi ikävä kyllä hävisi upeasti kannustaneen kotiyleisön edessä lukemin 1-2.

Huuhkajien maalin viimeisteli Teemu Pukki, joka osui ensimmäistä kertaa maajoukkueessa sitten viime maaliskuun. Tuolloin Pukki teki maalin Kiovassa juuri Ukrainaa vastaan, joten ympyrä niin sanotusti sulkeutui.

Ottelun loppulukemat syntyivät lopulta jo ensimmäisellä jaksolla. Huuhkajat ei saanut oikein kunnollista kiriä aikaiseksi. Pukin mukaan aihioita oli paljon parempaankin.

– Ukrainan linja oli aika korkealla ja emme saaneet pelattua palloa sinne selustaan. Sitä ei tehty tarpeeksi, koska tätä kautta olisimme ehkä voineet pudottaa Ukrainan linjaa ja saada hallintaa enemmän, kertoi Pukki lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen.

Kaiken kaikkiaan hänen mielestään Suomen esitys ei ollut sellainen hyökkäyssuuntaan, mitä olisi vaadittu.

– Ukraina teki hyökkäämisen aika vaikeaksi meille. Siellä ei kauheasti ollut tilaa ja emme saaneet tuota ongelmaa ratkaistua. Muutama orastava mahdollisuus oli, mutta viimeiset ratkaisut eivät onnistuneet, vastasi Pukki SuomiFutiksen kysymykseen.

Hän kertoi joukkueen käyneen tauolla ongelmakohtia lävitse pukukopissa ja myös videopätkiä kelailtiin, mutta Pukin mielestä juuri mikään ei lopulta muuttunut parempaan suuntaan.

Erityisen harmissaan Norwichin kärkipelaaja oli siitä, että pitkästä aikaa täyden kotiyleisön eteen päässyt huuhkajaryhmä ei kyennyt tarjoamaan voittoa kannattajilleen.

– Tunnelma oli ihan mahtava. Tätä on odotettu pitkän aikaan, että päästäisiin pelaamaan uudelle Olympiastadionille tällä tavalla. Se harmittaa melkein eniten, että emme kyenneet antamaan noille kannattajille enemmän. Upea tuki.

Teemu Pukin osuma oli hänen 31:s maajoukkueessa. Seuraavalla maalillaan hän nousee jakamaan Suomen kaikkien aikojen maalitilaston piikkipaikkaa yhdessä Jari Litmasen kanssa.

Teemu Pukki nousee pian Jari Litmasen rinnalle maajoukkuemaaleissa. Kuva: Juha Tamminen

LUE MYÖS: