V Sportin selostaja Ville Kuusinen oli välittömästi hereillä, kun tiistaisen Kazakstan-Suomi -ottelun loppuvihellyksen soitua Huuhkajien juhlinta alkoi ja päävalmentaja Markku Kanerva moiskautti pusun Huuhkajien tiedottaja Timo Waldenin kaljulle päälaelle.

- Siellä jopa tiedottaja Timo Waldenin kaljua äityy Rive suutelemaan, koska onhan tämä riemukas voitto, Kuusisen innostunut selostus kuului.

Ilta-Sanomat otti yhteyttä Timo Waldeniin ja selvitti, mistä iloisessa tempauksessa oikein oli kyse (IS:n juttuun tästä).

- Menin vain onnittelemaan voitosta, niin yhtäkkiä siinä lomskahti. Kyllä sitten nopeasti hiffasi, mistä on kysymys, Walden totesi.

Valveutuneet jalkapallon ystävät tietenkin muistavat, että kaljun pussaamisella on myös maailmanlaajuisesti tunnettu esikuva. Ranskan vuoden 1998 maailmanmestarijoukkueen kapteenilla Laurent Blancilla oli nimittäin tapanaan pussata maalivahti Fabien Barthezin kaljua ennen otteluiden alkua. Ei tapa ainakaan huono enne ollut, kun turnaus päättyi Ranskan mestaruusjuhliin.

Laurent Blancin Fabien Barthezin päälaelle antamat pusut lukeutuvat Ranskan vuoden 1998 MM-kisoihin ikonisiin hetkiin. Kuva: Getty Images

– Rive todennäköisesti katsoi, että minussa on samaa näköä Barthezin kanssa. Ei varmaan ulkonäöllisesti, mutta hiusmallin osalta, Walden jatkoi.

[readmore from=Huuhkajat]

Ensimmäinen kaljun pussaus kyseessä ei suinkaan ollut, vaan Kanerva on muiskauttanut Waldenin päälakea voittojen jälkeen ennenkin.

- Se varmaan alkoi jo ensimmäisen Kansojen liigan kauden aikaan (syksyllä 2018). Ei me tätä kovin julkiseksi asiaksi ole koskaan ajateltu, mutta onhan kentän laidalla kameroita, Walden lisäsi.