”Et ole enää ikinä tervetullut Milanoon” – Nations Leaguen lopputurnausta varjostavat isäntäjoukkueen pelaajaan kohdistetut uhkaavat viestit

© Kuva: Getty Images

Heinäkuussa euroopanmestaruutta juhlinut Italia tavoittelee tällä viikolla seuraavaa pokaaliaan, kun se pelaa yhtenä neljästä maasta Nations Leaguen Final Four -turnauksessa. Italia kohtaa keskiviikkona ensimmäisessä välierässä Espanjan ja Ranska torstaina toisessa välierässä Belgian. Pronssi- ja loppuottelu ovat vuorossa sunnuntaina.

Turnaus pelataan Milanossa ja Torinossa, joten Italia pääsee esittäytymään huippuotteluissa omalle kotiyleisöllään. Tämäniltaisessa välierässä se isännöi Espanjaa Milanossa, jossa Azzurria ei ole nähty sitten marraskuun 2018. Milano on kaupunkina kohdellut Italian maajoukkuetta hyvin, sillä Italia ei ole hävinnyt Milanossa 93 vuoteen, eikä kertaakaan San Siro -stadionilla, jolla myös loppuottelu pelataan.

Ottelunalustunnelmia varjostavat kuitenkin EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi valittuun Gianluigi Donnarummaan kohdistetut uhkaavat viestit. 22-vuotias Donnarumma nousi jalkapallomaailman huipulle AC Milanin junioriakatemiasta ja siirtyi menneenä kesänä ilmaissiirrolla PSG:hen, ammattilaisuransa toiseen seuraan. Jotkut Milanin kannattajat ovat siirrosta ilmeisen katkeria edelleen.

– Donnarumma, et ole enää ikinä tervetullut Milanoon. Paska mies, luki eräässä Curva Sud -ultraryhmän Italian hotellin liepeille ripustetussa lakanassa.

Jo elokuussa ultrat olivat lähettäneet Donnarummalle ikäviä ja uhkaavia terveisiä: ”Kiittämätön paskiainen, oksetat meitä enemmän kuin [PSG:n urheilujohtajaLeonardo. Emme unohda pahoja juttuja. Pidä varasi, kun kävelet Milanon kaduilla”, tuolloin kirjoitettiin toiseen lakanaan.

Nyt Donnarumma, joka valittiin viime kaudella Serie A:n parhaaksi maalivahdiksi, on huolissaan siitä, saako hän vihamielisen vastaanoton myös kentällä keskiviikkoiltana.

– Olen aina antanut kaikkeni Milanille, loppuun saakka. Olisin buuauksista pahoillani, koska tämä on erittäin tärkeä ottelu, Nations Leaguen välierä. Toivon, ettei mitään ikävää tapahdu ja että fanit voisivat auttaa meitä, Donnarumma sanoi tiistaisessa lehdistötilaisuudessa.

Tunnelman on mahdollista nousta hyväksi, sillä vaikka Italian hallinto ei vielä sallikaan täysiä stadioneita koronarajoitusten vuoksi, voidaan San Siro täyttää kuitenkin 50-prosenttisesti. Kaikki myynnissä olleet 37 000 lippua onkin jo myyty.

Erikoisuus lipunmyynnissä on, että liput saattoi hankkia vain UEFA Mobile Ticket -sovelluksen kautta eikä niitä voi tulostaa. Näin ollen ilman kännykkää ei stadionille ole pääsyä. Hyvää menekkiä edesauttoi sekin, että UEFA asetti lippujen hinnat varsin alhaisiksi. Kalleimmat paikat välierään maksoivat 70 euroa, keskimmäinen kategoria 30 euroa ja halvimmillaan peliin pääsi vain kympillä.

Ottelu Espanja-Italia alkaa keskiviikkona kello 21.45. Ottelu näkyy suorana Viaplaylta ja V Sportilta lähetyksen alkaessa kello 21.30. Pelin selostaa Ville Kuusinen.

Lähteet: AS ja Football-Italia