Helsingissä hurjaa draamaa! – KuPS otti askeleen lähemmäksi mestaruutta

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestaruustaisto käy kuumimmillaan, kun Mestaruussarja eli ylempi loppusarja on täyttä vauhtia käynnissä.

Runkosarjan voittoon kalkkiviivoilla kiilannut Kuopion Palloseura voitti lauantaina Ilveksen kahdella Tim Väyrysen osumalla lukemin 2-1.

HJK tarvitsi sunnuntain kamppailusta myös täydet kolme pistettä SJK:ta vastaan yltääkseen tasapisteisiin.

Kärkipeli tarjosi tapahtumia ja draamaa koko rahalla niin paikan päällä Töölön Bolt Arenalla kuin televisioruutujen äärellä.

Kotijoukkue vei ottelun alkua aivan täysin. HJK siirtyi johtoon jo pelin neljännellä minuutilla. Lucas Lingmanin lähettämä vapaapotku pomppi David Brownen kautta SJK-maalin eteen, josta Cristian Valencia ohjasi pallon omaan maaliin.

Maali ainakin alustavasti merkattiin kuitenkin Brownen nimiin.

Vieraat eivät päässeet millään peliin mukaan. HJK:n prässi tuotti SJK:lle valtavia ongelmia ja kaikki syötöt päätyivät suoraan sinivalkoisten ulottuville.

Lopulta peli alkoi kuitenkin tasaantumaan ja myös HJK alkoi sortua virheisiin.

Toisella jaksolla ote alkoi hiljalleen kääntyä takaa-ajavalle SJK:lle. Ajoittain HJK oli täysin helisemässä omassa päässä kenttää ja joutui pelkästään purkamaan palloja kauas alueeltaan.

Lopulta alussa epäonnensoturina ollut Valencia puski SJK:n tasoihin. Juhlat eivät kestäneet kauaa, koska vaihdosta kentälle kirmannut Santeri Hostikka vei komealla yksilösuorituksellaan helsinkiläiset jälleen johtoon.

Tilanne vaikutti jo HJK:n kannalta siltä, että minimitulos on nihkeälläkin esityksellä tulossa. Toisin kuitenkin kävi. Roope Riski syyllistyi omassa boxissaan käsivirheeseen. Denys Oliynyk laittoi pilkun varmasti sisään.

Torstaina Roope Riski oli juhlittu sankari Konferenssiliigassa. Sunnuntaina HJK:n esitys ei juhlia aiheuttanut. Kuva Juha Tamminen.

Lopulta sarjan suurimman mestarisuosikin ilta synkkeni täydellisesti yliajalla, kun Ariel ”Tuco” Ngueukam nosti rangaistusalueen kulmalta pallon kauniisti yli maalivahti Hugo Kedon.

HJK jäi kaikki kilpailut mukaan lukien pisteittä kotonaan jo neljännen kerran peräkkäin. Itse asiassa hurjana kotijoukkueena yleisesti pidetty helsinkiläisjoukkue on voittanut kotonaan viimeksi 15. elokuuta IFK Mariehamnin 1-0.

Santeri Hostikan kaunis maali. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Tucon komea voittomaali alla. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Ei kuopiolaistenkaan lauantain esitys ollut kovin ihmeellinen, mutta se otti tarvittavan tuloksen. HJK ei siihen kyennyt ja on nyt kolmen pisteen takamatkalla. Pelejä on vielä jäljellä, mutta KuPS otti kiinnityksen mestaruuteen tällä erää.

Mestaruussarjan sunnuntain toisessa kamppailussa FC Inter voitti Helsingin IFK:n kotonaan 2-0. Maalinteossa onnistuivat Benjamin Källman ja Martti Haukioja. Källman johtaa maalipörssiä 11 osumallaan ja on todennäköisesti myös kauden päätteeksi Veikkausliigan maalikuningas.

Alemmassa loppusarjassa KTP:n mahdottomalta tuntuva tehtävä vaikeutui entisestään. Kotkalaiset hävisivät Lahdessa lukemin 2-1. FC Lahti onnistui kampeamaan voiton, vaikka joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia vajaalla.

Toisessa kamppailussa Haka ja AC Oulu pelasivat 0-0-tasapelin. Tämä tulos jätti KTP:lle vielä matemaattisen ja teoreettisen mahdollisuuden välttää suora putoaminen.

Tim Väyrysen maalit Ilvestä vastaan johtivat kolmen pisteen karkumatkaan sarjataulukossa. Kuva: Juha Tamminen.

Tulokset: 

FC Inter – HIFK 2-0
HJK – SJK 2-3
Haka-AC Oulu 0-0
FC Lahti – KTP 2-1