Suomi kohtaa lauantaina näillä näkymin liki täydellä Olympiastadionilla Ukrainan huipputärkeässä MM-karsintapelissä.

Tiistaina lippuja tapahtumaan on myytynä jo yli 25 000. Täysi kapasiteetti tulee olemaan hieman alle 30 000.

Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Mika Nurmela kuvailee, että tällaiset tapahtumat ovat ainutlaatuisia.

– Minun mielestäni hienointa, mitä suomalainen jalkapalloilija voi kokea, on pelata täyden Olympiastadionin edessä karsintapeliä. Se fiilis on aivan mieletön, ja ne ovat hienoimpia kokemuksia urani aikana. Mahtavampaa ei ole, hehkutti Nurmela tiistain lehdistötilaisuudessa.

Vastus tulee lauantaina olemaan kivikova ja sen tiedostaa myös Nurmela. Taustatyötä on silti tehty jo pidemmän aikaa huolella.

– Olemme käyneet nyt Ukrainan pelaamista aika tarkkaan läpi. Erittäin taitava joukkue, jonka pelisysteemi on enemmän vakiintunut valmentajavaihdoksen jälkeen.

Ukraina ei pääse Suomea vastaan täysin parhaalla mahdollisella ryhmällä. Muun muassa Manchester Cityn tähtipelaaja Oleksandr Zintšenko on loukkaantunut. Lisäksi Atalantan Ruslan Malinovsky on poissa vahvuudesta, mutta hieman erilaisista syistä.

Lauantain vastustaja on poissaoloista huolimatta Nurmelan mielestä erittäin hurja.

– Zintšenko puuttuu ja totta kai hän on loistava pelaaja. Ukraina on silti todella kova ja vaarallinen joukkue, joten he pystyvät varmasti korvaamaan hänetkin. Meillä pitää olla huippupäivä, että voimme voittaa heidät. Se on kuitenkin meidän tavoite.

Mika Nurmela tietää tarkkaan, että miltä tuntuu pelata täyden Olympiastadionin nurmella. Kuva: Juha Tamminen.

Nurmela kertoo, että varsinkin Ukrainan hyökkäyspelaamiseen on keskitytty erityisen tarkasti. Tällaista maaotteluviikkoa kokenut valmentaja ja ex-pelaaja pitää ihanteellisena.

– Valmennuksen kannalta tällainen viikko, jossa peli on vasta lauantaina, on erittäin hyvä. Pääsemme valmistautumaan paremmin ja ottamaan enemmän huomioon rasituksen, palautumisen ja levon, totesi Nurmela.

Suomi ja Ukraina iskevät yhteen lauantaina Olympiastadionilla kello 19.00. Ottelun pääset näkemään V sport jalkapallon ja Elisa Viihde Viaplayn kautta. Myös Nelonen televisioi Huuhkajien MM-karsinnat.