Turun Palloseura kertoo sivuillaan, että Jonatan Johansson jatkaa ensi kaudella miesten edustusjoukkueen päävalmentajana ja Jon Daly hänen apuvalmentajananaan. Kumpikin jatkaa seurassa kauden 2022 kattavilla sopimuksilla.

Johanssonin sopimuksessa oli optio kaudesta 2022 ja TPS:n seurajohto käytti sen syyskuun lopulla, mutta Johanssonin toiveesta sopimus julkaistaan vasta nyt kauden päättymisen jälkeen, koska joukkueen työrauhaa ei haluttu häiritä kesken kauden sopimusuutisilla.

TPS pestasi Johanssonin kesken kauden 2020, mutta maajoukkuelegenda ei kyennyt säilyttämään turkulaisten sarjapaikkaa Veikkausliigassa. Päättynyt kausi Ykkösessä sai TPS:n kannalta ikävän päätöksen, kun joukkue putosi viimeisellä kierroksella karsijan paikalta kolmanneksi.

– Turun Palloseura täyttää ensi vuonna sata vuotta. Juhlavuoden tavoite on strategiamme mukaisesti edelleen nousu Veikkausliigaan. Kauden 2021 epäonnistuminen ei tätä tavoitetta luonnollisestikaan muuta. Nousutavoite edellyttää kuitenkin sitä, että me kokoamme kilpailukykyisen joukkueen, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä kommentoi seuran tiedotteessa.

– Viime kauden perusteella on selvää, että myös joukkueessa tarvitaan muutoksia. Osa nykyisistä pelaajista jatkaa uraansa muualla ja kartoitus uusien pelaajien hankkimiseksi on jo käynnistetty. Tavoitteena on, että joukkueen runko olisi valmis hyvissä ajoin. Viime kauden analysointi on vielä kesken ja sen vuoksi myöskään suunnitelmamme eivät ole vielä kaikilta osin täsmentyneet. Tulemme tiedottamaan kautta 2022 koskevista asioista laajemmin lähiviikkoina.

Päävalmentaja Johansson kuvaili päättynyttä kautta seuraavasti:

– Viime kauden alku oli todella vaikea, jonka jälkeen saimme pelimme kulkemaan ja nousimme jo sarjan kärkipaikalle. Paras vire katosi kuitenkin juuri ennen viimeisiä ratkaisupelejä ja epäonnistuimme näin kauden päätavoitteessamme. Olemme analysoineet loppukauden tapahtumia ja siinä oli myös henkimaailman asioista kyse.

– Olemme kiitollisia, että saimme seurajohdolta mandaatin jatkaa työtämme. Uuden joukkueen rakentaminen pitää aloittaa hyvissä ajoin, sillä on aivan ratkaiseva merkitys lopputuloksen suhteen. Kaudelle 2022 on vain yksi tavoite, suora nousu Veikkausliigaan. Uuteen kauteen valmistautuminen alkaa marraskuun lopussa ja lähdemme silloin valmistamaan joukkuetta kohti yhteistä päämäärää.

TPS:n kannattajien keskuudessa uutinen Johanssonin jatkosopimuksesta on otettu kaksijakoisesti vastaan.

– Ei sitten vissiin nousta ensi kaudellakaan, kommentoi Mika Twitterissä.

Mika Tallskog

@MTallskog
Ei sitten vissiin nousta ensi kaudellakaan 🤔. #fctps

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
⚫️⚪️ TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa Jonatan Johansson ja hänen apuvalmentajanaan Jon Daly. Molemmat jatkavat Seuran palveluksessa kauden 2022 kattavilla sopimuksilla.

Tiedote kotisivuilla: fc.tps.fi/fi/uutiset/jon…

#FCTPS #Ykkönen #Turku #TKOMV

– Voi nyt helvetti. Toivoin muuta, mutta ei tämä valitettavasti yllätä, kirjoitti Kalle Twitterissä.

Kalle Tamminen

@TotuusTamminen
Voi nyt helvetti. Toivoin muuta, mutta ei tämä valitettavasti yllätä.

TPS Jalkapallo

@TPSjalkapallo
⚫️⚪️ TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa Jonatan Johansson ja hänen apuvalmentajanaan Jon Daly. Molemmat jatkavat Seuran palveluksessa kauden 2022 kattavilla sopimuksilla.

Tiedote kotisivuilla: fc.tps.fi/fi/uutiset/jon…

#FCTPS #Ykkönen #Turku #TKOMV

Myös Facebookissa jatkosopimukseen on suhtauduttu kriittisesti.

– Perjantai pilalla, pelkkää paskaa tilalla, kommentoi Robert.

– Jaa-a jääköhän kausikortti hankkimatta ensimmäisen kerran sitten vuoden 2003, veisteli Kalle.