Jymypaukku Saksan Cupissa – Bayern Münchenin tähtisikermä sai historiallisen selkäsaunan, samalla tyssäsi ME-jahti

© Kuva: Getty Images

Bayern München jäi toisen kerran peräkkäin ulos Saksan Cupin eli DFB-Pokalin neljännesvälieristä (16 parhaan joukosta). Tappio sinänsä harmittaisi varmasti sekin, mutta tuskaa lisää se, että putoaminen tuli historiallisen murskatappion ja läksytyksen seurauksena.

Bayern kohtasi cupin toisella kierroksella vieraskentällä Borussia Mönchengladbachin, joka kohteli todella kaltoin 20 kertaa DFB-Pokalin voittaneita vieraitaan. Bayernin ja Saksan maajoukkueen kapteeni Manuel Neuer sai hakea pallon selkänsä takaa peräti viisi kertaa, kun Mönchengladbach paineli seuraavalle kierrokselle murskaavan 5-0-voiton turvin. Ramy Bensebaini ja Breel Embolo tekivät kaksi maalia mieheen ja Kouadio Koné yhden.

Tappio on suurinumeroisin, jonka Bayern on koskaan Saksan Cupissa kärsinyt. Ylipäätään se oli hävinnyt minkään virallisen ottelun vähintään viiden maalin erolla viimeksi vajaat 43 vuotta sitten. Joulukuussa 1978 Fortuna Düsseldorf selätti Bayernin Bundesliigan ottelussa maalein 7-1.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

0-5-tappio merkitsi samalla sitä, että Bayern saa heittää hyvästit yhdelle maailmanennätyksen tavoittelulle. Ennen eilistä Bayern oli tehnyt vähintään yhden maalin peräti 84 kilpailullisessa ottelussa peräkkäin. Viimeksi Bayern oli jäänyt maaleitta 9.2.2020 maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa RB Leipzigia vastaan – eli siis ennen kuin koronapandemia pysäytti jalkapallomaailman.

Erittäin komea putkihan myös 84 maalillista ottelua on ollut, mutta Mönchengladbachin nollapeli merkitsi sitä, että argentiinalainen River Plate saa edelleen pitää maailmanennätyksensä. River Plate teki vähintään yhden maalin 96 virallisessa ottelussa peräkkäin vuosina 1936-1939.

Ehkä tässä vaiheessa juttua joku saattaa pohtia, että Bayern luultavasti sortui rotaatioon, kierrätti kokoonpanoaan ja putosi cupista kakkosmiehistöllä pelatessaan. Näin ajatteleva kuitenkin erehtyy. Avauskokoonpanosta löytyivät kaikki tutut lewandowskit, müllerit, gnabryt, goretzkat ja kimmichit, sillä Bayern lähti otteluun käytännössä ykkösmiehistöllään.

Bayernin putoamisesta huolimatta kisassa jatkaa yhä mukana myös müncheniläisjoukkue. TSV 1860 München on nimittäin ainoa neljännesvälieriin yltänyt seura, joka ei pelaa kahdella ylimmällä sarjatasolla. 3. Bundesliigassa pelaava ”Münchenin leijonat” pudotti tällä kierroksella jatkosta Schalken maalein 1-0.

Koosteen ottelusta Borussia Mönchengladbach-Bayern München voi katsoa YouTubesta tämän linkin takaa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!