Jo viikko sitten Kakkosen kolmesta lohkovoittajasta oli selvillä kaksi. Ensimmäisenä nousunsa Ykköseen varmisti SJK Akatemia, joka vietti tällä erää Kakkosessa vain vuoden, ja toisena asialle ehti Järvenpään Palloseura, jolle tuleva kausi on ensimmäinen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Käytännössä varmaa oli myös Pargas IF:n nousu, mutta lopullinen sinetti B-lohkon voitolle lyötiin vasta tänään sunnuntaina. 567 katsojaa todisti paikan päällä, kun PIF höykytti lohkojumbo TPV:tä maalein 5-1 ja varmisti nousunsa Ykköseen kaudeksi 2022.

PIF:lle teki ottelussa hattutempun Kevin Larsson, joka on tehnyt joukkueelle nyt viisi maalia seitsemässä pelissä. Larsson pelasi alkukauden pietarsaarelaisessa JBK:ssa (8 maalia 13 pelissä), mutta siirtyi loppukaudeksi Paraisille. Kun molemmissa lohkoissa (B ja C) tehdyt maalit lasketaan yhteen, on vain kaksi pelaajaa tehnyt Kakkosessa tällä kaudella Larssonia enemmän maaleja. He ovat HJS:n Santeri Stenius ja SJK Akatemian Kingsley Ofori.

PIF:n muista kahdesta maalista vastasivat Kasperi Neva ja Viktor Johansson. Eniten maaleja PIF:lle on tällä kaudella tehnyt Gezim Voca, 12. Joukkueessa on useita Veikkausliigaakin pelanneita pelaajia ja etenkin joitain Inter-taustaisia pelimiehiä, mutta ryhmän tunnetuin pelaaja lienee kuitenkin keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky, Huuhkajien maalivahti Lukas Hradeckyn pikkuveli.

PIF nousee Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle nyt ensimmäisen kerran 28 vuoteen. Se on pelannut Ykkösessä tai sitä vastaavalla sarjatasolla kolme kautta vuosina 1939, 1948 ja 1994.

Miesten Ykkönen

@miesten_ykkonen
Suuret onnittelut! Kyseessä on tämän vuosituhannen ensimmäinen kerta, kun @PIFfootballMen nähdään Ykkösessä. #Ykkönen #Kakkonen x.com/spl_lantinen/s…

SPL Läntinen

@SPL_Lantinen
Komeat 567 katsojaa oli tänään todistamassa #Parainen #Pargas Pajbackalla, kun @PIFfootballMen sinetöi nousunsa ensi kaudeksi Ykköseen. Grattis! #MiestenYkkonen #MiestenK

Ykkönen saa ensi kaudeksi kaksi pientä ottelustadionia, sillä Paraisten kentän katsomokapasiteetti on 1 000 katsojaa. Ennen sunnuntaita joukkueen kotipelien katsojakeskiarvo oli tällä kaudella 224 katsojaa per peli. Järvenpään keskuskentän kapasiteetti on puolestaan 500 katsojaa, eli tämän kauden A-lohkon pienin. PIF:n kotikenttä on kapasiteetiltaan yhtä pieni kuin PK-35:n tämän kauden Ykkösen pienin peliareena, MagneCit Areena ja JäPS:n ensi kauden selvästi pienin.

SJK Akatemia sen sijaan pelaa lähes 6 000 katsojaa vetävällä OmaSP Stadionilla, mutta reservijoukkueena senkin katsojaluvut eivät ole paljon yli 200 tavanneet nousta.

Vaikka kaikki kolme Ykköseen nousijaa ovat nyt selvillä, on Kakkosessa yhä jännitettävää putoajien osalta, sillä kuudesta putoajasta on selvillä vasta neljä. Varmasti Kolmoseen putoavat MiPK, TPV, GBK ja Kemi City.

Uusina joukkueina Kolmosesta Kakkoseen nousevat ainakin FC LaPa ja TamU. Vaasalainen Sundom IF olisi pelillisesti noussut Kakkoseen, mutta seura ilmoitti, ettei ota sarjapaikkaa vastaan.

Harri Laine

@HarriLaine
Olin pikkuppoikana vuonna 1988 Kimpisessä todistamassa LaPa-JoKu II-divarimatsia. Joutsenolaiset voitti 5-2, Riikosen Pekan hattutempulla. Tämä selvisi 2001, kun Pekan kanssa treenien jälkeen venytellessä tuli jostain syystä tuo ottelu puheeksi 😅 #kakkonen

Anssi Silvennoinen

@AnssiSilvennoin
Huima huipennus Kolmosen kaudelle. FC LaPa nousee PEPOn paikallisvastustajaksi Kakkoseen. Kaatoi ratkaisupelissä ennakkosuosikki Kultsu FCn Joutsenossa 0-1. FC LaPa ei ole pelannut Kakkosessa aiemmin, edeltäjänsä Lappeenrannan Pallo kylläkin. FC LaPa pelasi Kutosta vielä 2016.

Stadionkapasiteettien ja yleisömäärien lukemat on haettu Transfermarktista.