KuPS on Kansallisen Liigan mestari!

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Kuopion Palloseura on Kansallisen Liigan mestari vuosimallia 2021.

KuPS:n seurahistorian ensimmäinen naisten pääsarjamestaruus varmistui lauantaina, kun se voitti Helsingin Jalkapalloklubin vieraskentällä 1-0.

Ottelun ainoa osuma nähtiin reilun tunnin kohdalla, kun Saana Hartikainen haki syötöllään rangaistusalueen tuntumasta Lavdije Begollin, joka käännähti vartijaltaan ovelasti karkuun ja sijoitti pallon sisään.

Kuopiolaiset ovat nyt yhdeksän pistettä edellä toisena majailevaa Tikkurilan Palloseuraa, jolla on enää kaksi ottelua jäljellä. KuPS olisi ollut joka tapauksessa vahvasti kiinni mestaruudessa, vaikka se olisi jäänyt lauantaina pisteittä, sillä sen maaliero on huomattavasti parempi kuin TiPS:llä.

KuPS on tällä kaudella taipunut pistemenetykseen vain kolmesti, ja toistaiseksi ainoan tappionsa se kärsi heinäkuussa Åland Unitedille.