Lähde: Barcelonan juuri Mestarien liigassa upottanut tähtihyökkääjä vaihtamassa sinistä ylleen ennätyshintaan?

© Kuva: Getty Images

Portugalin pääsarjan kestomenestyjä Benfica osti reilu vuosi sitten uruguaylaisen Darwin Núñezin Almériasta. Siirtosummaksi muodostui tuolloin 24 miljoonaa euroa, mikä on myös lissabonilaisseuran ennätyssumma.

Nuoren 22-vuotiaan hyökkääjän sopimus Benfican kanssa kestää aina vuoteen 2025 saakka. Núñezin esitykset ovat olleet sellaisia, että lienee perustellusti varmaa olettaa hänen vaihtavan maisemaa jo aikaisemmin.

Liigassa Núñez on osunut viiteen peliin neljä kertaa ja Mestarien liigassa verkko on heilunut kahdesti. Kummatkin maalit uruguaylainen iski viime keskiviikkona Barcelonan verkkoon.

Hyökkääjää vietiin jo aiemmin suurempiin ympyröihin, mutta viimeistään Barcelonaa vastaan nähty esitys herätti loppujenkin suurseurojen mielenkiinnon.

Benfican valmentaja Jorge Jesus toteaa Daily Starin haastattelussa, että tähtihyökkääjästä joutuu pulittamaan aikamoisen hinnan tällä hetkellä.

– Hän oli seuran kallein hankinta ja hän tulee olemaan myös kovimpaan hintaan myyty pelaaja. Maailmanluokan kärkipelaaja, Jesus sanoi.

– Pitää muistaa, että Darwin on erittäin nuori vielä ja kehittyy koko ajan. Minun kannaltani sääli on, että menettänen hänet hyvin pian omasta joukkueestani.

Núñezin perässä on suurin osa Euroopan suurseuroista. Ennen kaikkea Englannin Valioliigassa mielenkiinto uruguaylaiseen keskittyy useampaan organisaatioon.

Manchester United, Chelsea, Liverpool ja Bayern München ovat nuoren hyökkääjän kintereillä, mutta Daily Starin mukaan Manchester City lienee suosikki kilpajuoksussa.

City on luottavainen lähteen mukaan, että hedelmällinen historia kaupankäynnistä Benfican kanssa toimii ehdottomasti heidän edukseen.

Valioliigan hallitseva mestari on ostanut Lissabonin joukkueesta lähivuosina muun muassa maalivahti Ederson Moraesin ja Rúben Diasin.

Núñezin sopimuksessa on peräti 146 miljoonan euron ulosostopykälä. Lähteen mukaan City uskoo saavansa pelaajan lopulta reilulla 80 miljoonalla eurolla.

Saa nähdä onnistuuko, jos kärkipelaaja jatkaa koko kauden tähän malliin.