Maailmankuulu filmitähti osallistui Ligue 1 -seuran pelaajarekrytointiin – ”Se oli imarteltavaa, mutta…”

© Kuva: Getty Images

Ranskan Ligue 1:ssa pelaava Rennes joutui kesällä pakon edessä pelaajamarkkinoille, kun sen nuori 18-vuotias superlupaus Eduardo Camavinga siirtyi Real Madridiin ja kokenut Steven N’Zonzi lähti qatarilaiseen Al-Rayyaniin. Keskikentällä ammottanutta aukkoa täyttämään Rennes hankki Freiburgista 14 miljoonalla eurolla ranskalaisen Baptiste Santamarian, mutta toinenkin pelaaja oli tiukasti kiikarissa.

Tuo pelaaja oli Ajaxin meksikolaispelaaja Edson Álvarez. Eikä Rennes kaihtanut mitään keinoja rekrytointipyrkimyksissään, vaan laittoi asialle maailmankuulun näyttelijän, 55-vuotiaan Salma Hayekin. Onhan Hayek niin ikään meksikolainen. Álvarez vahvisti Hayekin yhteydenoton hollantilaisen De Telegraafin haastattelussa.

– Kyllä, se on totta, 50 A-maaottelua pelannut Álvarez vastasi lehden uteluihin.

– Erittäin tunnettuna maannaisenani hän soitti minulle ja yritti ylipuhua minut tulemaan Ranskaan. Se yllätti minut ja imarteli minua, mutta olin kuitenkin tehnyt selvän päätöksen jäädä Ajaxiin. Selitin sen hänelle.

– Salma Hayek on mahtava ja kuuluisa näyttelijä, ja uskomaton tähti. Arvostan häntä suuresti, sillä hän on esikuva meksikolaisille, koska hän on kamppaillut ankarasti päästäkseen sinne, missä nykyään on, keskikenttäpelaajan kehut jatkuivat.

Mitenkään sattumalta Hayek ei Rennes’n pelaajarekrytointiin osallistunut, vaan syy on siinä, että hän naimissa Rennesin omistajan François-Henri Pinault’n kanssa. Niinpä nimekästä hankintaa yritettiin yhdistävän tekijän, Meksikon kautta.

Edson Álvarez siirtyi Ajaxiin meksikolaisesta Club Américasta vuonna 2019. Hän on 15 miljoonan euron siirtosummallaan yhä historian viidenneksi kallein meksikolaispelaaja. Ennätystä pitää hallussaan Raúl Jiménez, josta Wolves maksoi Benficalle 38 miljoonaa euroa kesällä 2019.

Kunnon vastuuta Ajaxissa Álvarez alkoi saada vasta tämän vuoden alettua. Hän huhki kentällä 88 minuuttia myös sunnuntaina, kun Ajax kaatoi Eredivisien kärkiottelussa PSV Eindhovenin 5-0.

Salma Hayek on näytellyt useissa Hollywood-elokuvissa ja TV-sarjoissa, mutta kenties parhaiten hänet muistetaan vuonna 2002 valmistuneesta Frida-elokuvasta. Rooli siinä toi Hayekille myös Oscar-ehdokkuuden.

Lähde: Transfermarkt

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️