Neymar oikoi väärin ymmärrettyä kohulausuntoaan – lupasi myös kunnianosoituksen Pelélle

© Kuva: Getty Images

PSG:n brassitähti Neymar kohahdutti muutama viikko sitten DAZN:n dokumentissa, kun hän antoi ymmärtää ensi vuoden MM-kisojen jäävän uransa viimeisiksi. Vuoden 2026 MM-kisojen aikaan Neymar on 34-vuotias, ja moni ehti jo hätääntyä, että suunnitteleeko taituri eläkkeelle vetäytymistä tarpeettoman aikaisin.

Nyt 29-vuotias Neymar on tarkentanut ja oikaissut silloista lausuntoaan. Hänen mukaansa Qatarin MM-turnaus ei suinkaan ole välttämättä Neymarin uran viimeinen, vaan sanoma on ymmärretty väärin.

– Jos huomenna on peli, se peli on minulle kuin se olisi elämäni viimeinen. Tarkoitan, että ajattelen lähestyviä MM-kisoja kuin ne olisivat viimeiseni. Enhän tiedä, mitä huominen tuo tullessaan ja mitä tulee tapahtumaan. Tulen antamaan kaikkeni ollakseni Qatarissa 100-prosenttisessa kunnossa, Neymar sanoi Red Bullin järjestämän tapahtuman yhteydessä AS:n mukaan.

– Monet ymmärsivät, että haluaisin jättää jalkapalloilun ja lopettaisin maajoukkueessa. Halusin kuitenkin sanoa, että suhtaudun MM-kisoihin kuin ne olisivat viimeiseni.

Neymar janoaa tietenkin Brasilian maajoukkueen kanssa MM-kultaa, mutta henkilökohtaisiakin tavoitteita maajoukkueessa on. Neymar on tehnyt Selecaolle 70 maalia, ja on enää seitsemän maalin päässä maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston ykköspaikasta. 77 maaliin pystyi kukapas muukaan kuin itse Pelé.

– En usko pystyväni ilmaisemaan, miltä minusta tuntuisi, jos yltäisin siihen tavoitteeseen. Sillä selkeä tavoitteeni se on. Luulen, että jokaista pelaajaa motivoi, kun jokin saavutus tai raja lähestyy.

– En ole silti lähelläkään sitä, että ajattelisin olevani parempi kuin Pelé, tai verratakseni itseäni häneen. Kyllä, minulla on mahdollisuus ylittää Pelén maaliennätys, mutta kunnioitukseni häntä kohtaan on sitä suurempi. Olen varma, että kun teen 77. maajoukkuemaalini, osoitan hänelle kunniaa, Neymar lupasi.

– Pelé on jalkapallon kuningas ja Brasilian suurin esikuva. Kiitos siitä, että Brasilia tunnetaan maailmalla jalkapalloilusta, kuuluu hänelle. Meillä on ollut onnea, että Pelé syntyi Brasiliaan.