Huuhkajien MM-karsintaurakka jatkuu taas lauantaina. Tuolloin vastaan asettuu Olympiastadionilla Ukraina ja ensi viikon tiistaina vieraissa Kazakstan.

Yksi syyskuun maaotteluiden ehdottomia onnistujia oli Kuopion Palloseuran 25-vuotias pallotaikuri Urho Nissilä.

Hän lähtee hakemaan jatkoa positiiviselle startille, mutta tiedostaa Huuhkajien kovan kokonaistason.

– Olen tyytyväinen siitä, miten pelit menivät viimeksi. Fiilikset ovat erittäin hyvät, mutta täällä on paljon todella hyviä pelaajia mukana. Valmennusjohto sitten päättää, että ketkä pelaavat, Nissilä sanoi tiistain lehdistötilaisuudessa.

Nissilä kertoo tämän vuoden olleen todella mahtava ja hän puhkuu intoa. Pääsy A-maajoukkueen vahvuuteen ja Veikkausliigassa KuPS on vahvasti kiinni Suomen mestaruudessa, kun HJK:n tulostaso on alkanut ailahtelemaan.

Taitava Nissilä on ehdottomasti myös yksi suurimpia yksittäisiä tekijöitä kuopiolaisten hienon kauden takana.

Hän tuntuu menneen pelaajana suurehkonkin harppauksen eteenpäin. Vielä viime kaudella Nissilä oli toki KuPS:n parhaita pelaajia, mutta nyt hän ollut koko sarjan aivan absoluuttista eliittiä läpi kauden. Tiettyä muutosta ruutineissa Nissilällä ei sanojensa mukaan silti ole ollut.

– Vaikea sanoa. En ole mitään muuttanut. Olen harjoitellut kovaa ja pyrkinyt tekemään asiat niin laadukkaasti kuin mahdollista. Jos pelit kulkevat, niin tuohan se myös itseluottamusta samalla, totesi Nissilä.

Huima kausi niin Suomessa kuin Euroopan kentillä on herättänyt huomiota maan rajojen ulkopuolellakin.

– On ollut kiinnostusta ulkomailta, mutta haluan pelata tämän kauden hyvin loppuun ja miettiä niitä sitten, paljasti Nissilä.

Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen pääsevät ehkä juhlimaan taas yhdessä, mutta tällä kertaa Huuhkaja-paidassa. Kuva: Juha Tamminen.

Maajoukkuetauko ja pelit Ukrainaa sekä Kazakstania vastaan ovat Nissilälle otteluruuhkan keskelläkin varmasti hienoa aikaa. Tämän Huuhkaja-tapahtuman merkitystä Nissilälle korostaa myös jälleennäkeminen vanhan pelikaverin kanssa.

– Todella hienoa, että ”Immi”(Ilmari Niskanen) on mukana! Mahtava nähdä häntä taas pitkästä aikaa, Nissilä iloitsi.

Skotlannin Valioliigan Dundee Unitediin siirtynyt Niskanen on äitynyt komeaan vireeseen heti alusta pitäen uudessa seurassaan.

Toissa kierroksella hän syötti joukkueensa ainokaisen tasapelissä maan jättiläistä Celticia vastaan ja edellisottelussa Niskanen teki kamppailun ainoan osuman Ross Countyn verkkoon.

Nyt koitti kutsu myös takaisin maajoukkueeseen.

Nissilällä ja Niskasella varustettu Huuhkajat lähtee Ukrainan kaatoon lauantaina kello 19.00 Helsingin Olympiastadionilla.

Ottelun televisioi V sport jalkapallo ja Nelonen. Voit seurata pelin myös Elisa Viihde Viaplayn välityksellä.