PSG:n ex-valmentaja kertoi, millaista oli valmentaa huippunimekästä tähtinippua: ”Tuntui kuin olisin ollut urheiluministeri”

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin valmentamisessa on hyvät ja huonot puolensa. Pariisilaisten käskyttäjänä saa takuuvarmasti erittäin nimekkään nipun käyttöönsä, mutta se tietää myös isojen tähtipelaajien tyytyväisenä pitämistä.

Chelseaa nykyisin luotsaava Thomas Tuchel sai kunnian paimentaa PSG:n tähtisikermää vuosina 2018-2020. PSG voitti saksalaisvalmentajan alaisuudessa kuusi pokaalia ja ylsi Mestarien liigan finaaliin, mutta hän sai lähtöpassit kolmannen kautensa puolivälissä.

Tuchelilta kysyttiin Gazzetta dello Sportin järjestämässä tilaisuudessa Chelsean ja PSG:n eroista, ja hän antoi vahvasti ymmärtää, että Pariisissa valmentamiseen liittyy paljon enemmän draamaa.

– On helpompi valmentaa Romelu Lukakua (Chelsea) kuin Neymaria tai Kylian Mbappéa (PSG), sanoi Tuchel Daily Mailin mukaan.

– Chelsea ja PSG ovat täysin erilaisia seuroja tyyliensä ja organisaatioidensa puolesta.

– PSG:ssä minusta tuntui kuin olisin ollut urheiluministeri. Minun oli tähtipelaajien lisäksi hallinnoitava heidän perheenjäseniä ja ystäviään.

– Chelseassa työskentelen paljon rauhallisemmin.