Nations Leaguen toisen painoksen mestari on selvillä. Seitsemänkiloista pokaalia nostelee Milanossa Didier Deschampsin valmentama Ranska, joka kukisti finaalissa Espanjan.

Loppuottelun ensimmäinen puoliaika oli varovaista peliä. Avausjaksolla nähtiin ylipäätään vain yksi laukaus kohti maalia, eikä sekään tuottanut Ranskan maalivahti Hugo Lloris’lle vaikeuksia. Ensimmäisen 45-minuuttisen tärkein tapahtuma olikin Manchester Unitedin topparin Raphaël Varanen loukkaantuminen. Varane käveli omin jaloin kentältä, ja hänen tilalleen tuli Dayot Upamecano.

Toisella puoliajalla peli alkoi hiljalleen avautua. Vauhti kiihtyi tunnin pelin jälkeen ja viimeinen puolituntinen olikin varsin viihdyttävää seurattavaa.

64. minuutilla nähtiin ensimmäinen kunnon maalipaikka. Ranska riisti pallon ja eteni nopeaan vastahyökkäykseen. Syötöt löysivät hienosti kanssapelaajan ja lopulta Kylian Mbappé tarjosi maalipaikan Theo Hernándezille. Hernándezin suora jatko osui kuitenkin ylärimaan ja putosi niukasti maaliviivan väärälle puolelle. Les Bleus’n johtomaali oli milleistä kiinni.

Kun itse et tee, niin kaveri tekee. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Sergio Busquets lähetti tarkan pystysyötön huipputehokkaan alkukauden La Ligassa pelanneelle Mikel Oyarzabalille. Tämä karisti Presnel Kimpemben niskastaan ja sijoitti mainiosti pallon takatolpan juureen.

Ranska ei tästä jäätynyt, vaan iski tasoituksen heti seuraavasta hyökkäyksestä. Kylian Mbappé syötti pallon tutkaparilleen Karim Benzemalle, joka laukoi aivan rangaistusalueen nurkasta upean sijoituksen takaylänurkkaan. Unai Simón sai vähän sormenpäitään väliin, mutta ei pystynyt estämään maalia.

Ranskalla oli nyt henki päällä, ja 80. minuutilla se ampaisi La Furia Rojan ohi. Nyt Theo Hernández lähetti tarkan syötön puolustajien välistä Kylian Mbappélle. PSG-tähti hassutteli, sijoitti pallon verkkoon ja lähti kentän laidalle juhlimaan maaliaan raivokkaasti. Tilanne tarkistettiin paitsion varalta VAR-kopissa, ja ehkä monien yllätykseksikin maali jäi voimaan. Mbappé näytti olleen syöttöhetkellä paitsiossa, mutta pallo tuli hänelle espanjalaispelaajan pienen kosketuksen jälkeen, joten maali hyväksyttiin.

[readmore from=Nations-League]

Espanjan loppukirivaiheessa Mikel Oyarzabal sai 88. minuutilla hyvän tekopaikan, kun hän laukoi terävästi suoraan syötöstä. Hugo Lloris venyi kuitenkin erinomaiseen, ottelun pelastaneeseen torjuntaan. Toinen upea gamesaver nähtiin vielä lisäajalla, kun Ranskan kapteeni ehti vaihdosta sisäänotetun Yeremy Pinon kudin tielle. Pino pääsi yrittämään maalintekoa kulmapotkusta. Lloris oli näillä torjunnoilla ottelun suuria sankareita.

Loppunumeroiksi jäi Ranskan 2-1-voitto, joten Suomen MM-karsintalohkoa johtava Ranska on historian toinen Nations League -voittaja Portugalin jälkeen.

Squawka

@Squawka
🏆🏆 World Cup
🏆🏆 European Championship
🏆 Nations League

France become the first international side to win all three trophies. 🇫🇷

Squawka

@Squawka
France have won five major international honours:

🏆 1984 EUROs
🏆 1998 World Cup ©
🏆 2000 EUROs ©
🏆 2018 World Cup 👔
🏆 2021 Nations League 👔

Didier Deschamps has lifted two as captain and two as the manager.