Ranskalaisessa jalkapalloilussa on nähty tällä kaudella jo useita välikohtauksia, joissa on tarvittu järjestyksenvalvojien ja mellakkapoliisin väliintuloa. Kaikkein rajuimmaksi meno meni 23. elokuuta pelatussa ottelussa Nice-Marseille, mutta muitakin ottelujen väliaikaiseen keskeytykseen johtaneita tapahtumia on nähty.

Seuraava ikävä tapaus nähtiin torstai-iltana pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa Marseille-Galatasaray. UEFA oli jo etukäteen luokitellut ottelun korkean riskin peliksi, joten poliisivoimia oli jo valmiiksi paikalla. Arvio osoittautui oikeaksi, sillä ottelu jouduttiin keskeyttämään ensimmäisen puoliajan loppupuolella molempien joukkueiden ultrien heiteltyä soihtuja ja muuta pyrotekniikkaa toisen joukkueiden katsomoon. Soihduista levisi kentälle tietysti valtava savuverho. Kuvia ja videoklippejä tapahtumista löytyy tämän jutun lopun twiiteistä.

Edellisestä ottelusta, jossa Marseillen ultrat ottivat yhteen Angersin ultrien kanssa, oli ehtinyt kulua ennen eilistä vain puolitoista viikkoa.

Maaleja Eurooppa-liigan ottelussa ei nähty, joten merkittävimmäksi tapahtumaksi jää ottelun 38. minuutilla tapahtunut keskeytys. Peliä päästiin kuitenkin jatkamaan, mutta erotuomari antoi avausjaksolla kahdeksan minuuttia lisäaikaa järjestyshäiriöiden ja soihtumeren vuoksi.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

Galatasarayn valmentaja Fatih Terim ja kapteeni Fernando Muslera kävivät pyytämässä Galatasarayn ultria rauhoittumaan, jotta ottelun jatkaminen olisi mahdollista. Soihtukilvoittelun aikana turkkilaisseuran fanit olivat myös pyrkineet aitojen yli Marseillen kannattajien kimppuun, mutta tuloksetta.

On oletettavaa, että ottelusta on luvassa vielä jälkiseuraamuksia UEFA:n taholta. Vaikka meno katsomossa yltyikin hurjaksi, pysyi peli kentän puolella melko siistinä aina lisäajalle saakka. Pelin kuudesta varoituksesta viisi jaettiin toisen puoliajan lisäaikaminuuteilla.

Lohkon kaikki neljä seuraa ovat tunnettuja räjähdysherkistä kannattajaryhmistään, sillä järjestyshäiriöt eivät ole vieraita Galatasarayn ja Marseillen ohella myöskään Laziolle tai Lokomotiv Moskovalle. Kahden kierroksen jälkeen Galatasaraylla on neljä, Laziolla kolme, Marseillella kaksi ja Lokomotivilla yksi piste.

Olieć

@EddieOliech
Scenes in the Marseille Galatasaray game, the away end😳.

beIN SPORTS USA

@beINSPORTSUSA
🚨 The #UEL match between #Marseille and #Galatasaray was stopped following some incidents between the Turkish and French supporters. 😳

𝕊𝕋𝔸ℕ𝔻 𝕐𝕆𝕌ℝ 𝔾ℝ𝕆𝕌ℕ𝔻 👊

@Ultramaniatics_
#UEL
O. Marseille 🇨🇵 vs Galatasaray 🇹🇷
UltrAslan tried to jump on the Virage Nord and was repressed by the police.
📽️ instagram.com/x_fabrice_x
30/09

World Soccer Talk

@worldsoccertalk
Marseille and Galatasaray fans hurling flares at each other. Police in riot shields running into stadium. Galatasaray manager Fatih Terim asking club's supporters to calm down. All hell breaking loose.
#OMvGS #SaldırGALATASARAY #UEL

CBS Sports Golazo ⚽️

@CBSSportsGolazo
Marseille vs. Galatasaray was briefly stopped because both set of fans were throwing flares at each other 😳