Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA tiedotti keskiviikkona, että seurajoukkueiden MM-turnaus pelataan Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa vuoden 2022 alussa.

Turnaus oli alun perin määrä pelata Japanissa tämän vuoden joulukuussa, mutta se luopui isännyydestä maan heikon koronatilanteen vuoksi.

– Seurajoukkueiden MM-kisat pelataan vuoden 2022 alussa. Tarkkaa ajankohtaa ei olla vielä sovittu, mutta turnauksen isäntänä toimii Yhdistyneet arabiemiirikunnat, FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino kertoi tiedotteessa.

10 joukkueen turnauksessa Eurooppaa edustaa viime kauden Mestarien liigan voittaja Chelsea. Paikkansa turnaukseen ovat varmistaneet myös egyptiläisseura Al Ahly ja uusiseelantilainen Auckland City.

Etelä-Amerikan edustaja ratkeaa ensi kuussa pelattavassa Copa Lipertadoresin finaalissa. Finaalissa kohtaavat brasilialaisseurat Flamengo ja Palmeiras.

Eurooppalaisseurat ovat juhlineet turnauksen voittoa jo kahdeksana vuotena peräkkäin. Viime kaudella seurajoukkueiden maailmanmestariksi kruunattiin Bayern München, joka kaatoi finaalissa meksikolaisseura Tigersin 1-0-lukemin.