SJK varmisti paikan Eurooppaan – AC Oulun kohtalo sinetöitymässä

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan pronssimitaleista taisteleva SJK kaatoi perjantaina kotikentällään Ilveksen 4-2-lukemin ja varmisti paikkansa ensi kauden europeleihin [Konferenssiliigan karsintoihin].

SJK:n sankariksi nousi jälleen kamerunilaiskärki Tuco, 32, joka teki kaksi maalia. SJK:lta maalinteossa onnistuivat myös jatkosopimuksen hiljattain tehnyt Denys Olijnyk sekä Matias Vainionpää, jolle maali oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa. Ilvekselle pientä lohtua toivat Joona Vetelin ja Oiva Jukkolan kavennusmaalit ottelun lisäajalla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Illan toisessa Veikkausliigan ottelussa FC Lahti ja AC Oulu nyhjäsivät maalittoman tasapelin. Tuloksen myötä oululaisten kohtalo on sinetöitymässä. Joukkue joutuu 99-prosentin varmuudella taistelemaan sarjapaikastaan marraskuussa pelattavissa liigakarsinnoissa. Vastaan asettuu joko RoPS tai TPS, jotka ratkaisevat Ykkösen kakkossijan lauantaina Rovaniemellä.

Veikkausliigan kolmanneksi viimeisen kierroksen loput ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina. Kausi huipentuu ensi viikon sunnuntaina, jolloin edessä on päätöskierros.