Suomi saamassa uuden Serie A -pelaajan – teinilupaus kokoonpanossa illan huippuottelussa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomesta on siirtynyt viime aikoina useita lupaavia nuoria italialaisseurojen akatemioihin, joten odotettavissa on, että Serie A- ja Serie B -tasoilla nähtäisiin lähivuosina enemmänkin suomalaispelaajia. Ehkä seuraava suomalainen tekeekin Serie A -debyyttinsä jo tänään torstaina?

Niklas Pyyhtiä on tiedetty jo pitkään erittäin lupaavaksi jalkapalloilijan aluksi. Sitä tuskin kuitenkaan moni osasi odottaa, että Pyyhtiä nähtäisiin jo lokakuussa Bolognan edustusjoukkueessa. Tänään näin kuitenkin tapahtuu, sillä Bologna on nimennyt 18-vuotiaan suomalaisen kokoonpanoonsa, kun se kohtaa torstaina vieraskentällä Napolin.

Ottelua voi pitää todellisena huippuotteluna, sillä Napoli on saanut tähänastisista yhdeksästä ottelustaan kahta vaille täydet pisteet ja se nousisi voitolla Serie A:n sarjakärkeen. Bologna on puolestaan keskikastissa, tällä hetkellä sijalla 10.

Juttu jatkuu alla olevien twiittien jälkeen.

Niklas Pyyhtiä debytoi aikuisten tasolla syksyllä 2019, kun hän teki ensiesiintymisensä kasvattajaseuransa TPS:n paidassa Ykkösen ottelussa KTP:tä vastaan. Pyyhtiä oli tuolloin 16-vuotias.

Seuranneiden kahden kauden aikana Pyyhtiä pelasi TPS:ssä ja Hongassa yhteensä 33 veikkausliigaottelua, tehden niissä kolme maalia ja syöttäen kaksi. Bolognaan keskikentän keskustassa pelaava Pyyhtiä siirtyi Hongasta viime elokuun lopussa, vajaata kuukautta ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä.

Toistaiseksi Pyyhtiä on pelannut Italiassa kuusi ottelua Bolognan Primavera-joukkueessa. Paikka edustusjoukkueessa aukesi osin siksikin, että keskikentältä ovat tänään poissa pelikieltoaan kärsivä kapteeni Roberto Soriano, loukkaantunut Nicolas Viola sekä pitkäaikaisloukkaantunut Kingsley Michael. Nähtäväksi jää, aukeaisiko Pyyhtiälle 22 pelaajan joukosta tilaisuus päästä myös kentän puolelle.

Pyyhtiä on kolunnut myös läpi Suomen juniorimaajoukkueet ja noussut mukaan myös Pikkuhuuhkajien pelaajarinkiin. Bolognan Primavera-joukkueessa pelaa suomalaisista myös Pyyhtiän ikätoveri Kasper Paananen. Hyökkääjän paikalla pelaava Paananen teki sunnuntaina avausmaalinsa Bolognan Primaverassa Juventuksen vastaavan juniorijoukkueen verkkoon.

Ottelu Napoli-Bologna alkaa kello 21.45 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.