Norwichin päävalmentaja Daniel Farke sanoo, että joukkue ei aio luopua pelifilosofiastaan, vaikka Kanarialinnut on kulkenut Valioliigassa tappiosta toiseen.

Täksi kaudeksi Englannin pääsarjaan palannut Norwich on hävinnyt kaikki kuusi otteluaan. Norwich on päästänyt 16 maalia ja tehnyt itse kaksi, joista kumpikin on syntynyt Huuhkajien tähtihyökkääjän Teemu Pukin jalasta.

Farken mukaan Norwichin on toki hiottava ja vaihdettava joitain asioita pelaamisessaan, jotta tulosta syntyisi, mutta pelaamisensa periaatteista joukkue ei luovu.

– On oltava joustava, ei ole järkeä olla itsepäinen. Me emme pelaa tyylipisteistä, vaan sarjapisteistä, ja niitä saadakseen on oltava tehokas, kommentoi Farke BT Sportin mukaan.

– Viime kaudella meitä ylistettiin paljon hyökkäysvoittoisesta pelistämme, hyvästä pallonhallinnasta ja maaleista, mutta yksi päävahvuuksistamme oli myös pitävä puolustus, jolla saimme monta nollapeliä.

– Mutta en usko, että kehitymme heti, jos vain vedämme [paineen alla] palloa katsomoon ja viereiseen jokeen ja pelaamme vain pitkiä palloja Teemu Pukille. Meillä ei ole siihen vaadittavia pelaajia, joten on varsin tärkeää, että olemme hyviä pallonhallinassa.

– Emme voi olla tuuliviirejä siinä mielessä, että treenaamme ja pelaamme tietyllä tavalla ja filosofialla ja sitten sanomme, että ”ei, nyt pelaamme täysin erilaista jalkapalloa”.

Farken mukaan Norwich ei ole menettänyt toivoaan sarjapaikan säilyttämisen suhteen.

– Emme ole iloisia siitä, että olemme sarjassa viimeisenä ilman pisteitä, mutta me tiedämme syyt siihen.

– Jos saamme hieman enemmän tasoa ja tehokkuutta pelaamiseemme kummallakin rangaistusalueella, niin meillä on parempi mahdollisuus saada paljon pisteitä tässä sarjassa.

Norwich kohtaa tänään, lauantaina, Burnleyn vieraskentällä Valioliigassa kello 17.00 alkavassa ottelussa.