Thierry Henryn mielestä PSG on Kylian Mbappén joukkue – ”Messi on eristäytynyt”

© Kuva: Getty Images

Ranskan suurseura Paris Saint-Germain on pelannut tällä kaudella kaikissa kilpailuissa 15 ottelua, ja on voittanut niistä 11. PSG:n mittapuulla ja odotuksiin suhteutettuna varsin hyvä, muttei välttämättä erinomainen saldo.

Maaleja joukkue on tehnyt näissä otteluissa 30, eli keskimäärin tasan kaksi per peli. Vaikka voittoja ropiseekin, on sekin hieman alakanttiin, kun muistetaan PSG:llä olevan monien mielestä maailman parhaan hyökkäyskaluston.

Tilastojen valossa hyökkäyspään suurin onnistuja on ollut selkeästi Kylian Mbappé, joka on tehnyt 14 pelissä kuusi maalia ja syöttänyt kahdeksan. Neljään maaliin ovat pystyneet Ander Herrera (jolla 14 pelissä myös kaksi maalisyöttöä) ja Idrissa Gueye (9 peliä).

Ennen supertrion muita jäseniä Neymaria ja Lionel Messiä tehotilastoissa tulevat vielä wing-back Achraf Hakimi (kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä 15 pelissä) sekä Julian Draxler (kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä 11 pelissä). Neljän vuoden eron jälkeen pelikavereiksi palanneiden Neymarin ja Messin saldot ovat vaisut. Messi on tehnyt seitsemässä pelissä kolme maalia (ei maalisyöttöjä) ja Neymar tehnyt yhden ja syöttänyt kaksi maalia kahdeksassa pelissä.

Kuten tilastoista näkyy, on supertrio Mbappé-Messi-Neymarilta odotettu vuorenvarmasti paljon enemmän. Messi ja Neymar eivät ole toistaiseksi saaneet itsestään läheskään parasta irti. Myös sunnuntain Marseille-ottelussa Messi oli pahasti pimennossa. Ranskalainen hyökkääjälegenda Thierry Henry esittikin pelin jälkeen oman arvionsa siitä, mistä oikein kiikastaa.

– Messi on eristäytynyt ja koskee vähemmän palloon. En sanoisi, että hän on surullinen, mutta yksinäinen, Henry sanoi Prime Videon haastattelussa.

– Minusta hänen pitäisi pelata mieluummin keskiakselilla, sillä siellä hän voi antaa peliin rytmiä. Jotain täytyisi keksiä, jotta he kolme voisivat pelata yhdessä.

– En usko, että Messi pystyy ratkaisemaan pelejä oikealta, vaikkei minulla olekaan tarkkoja tilastoja taktiikkapuolelta. Siellä hän ei pysty vaikuttamaan peliin, ja osallistuu peliin harvemmin.

Kuusinkertaisen Ballon d’Or -voittajan piti olla PSG:n uusi pomo, mutta Henryn mielestä joukkue on edelleen Kylian Mbappéa varten suunniteltu.

– Messi ei puhu paljoa, vaan hän puhuu pallolla. Tällä hetkellä PSG on Kylianin joukkue. Kylian on se, joka saa joukkueen loistamaan. Pallo kulkee enemmän Kylianin suuntaan.

– Jossain vaiheessa joukkueella pitää olla vain yksi johtaja, sillä muuten he eivät soita samassa rytmissä. Tässä joukkueessa on liikaa kuskeja, Henry muotoili.

Lähde: AS