TPS joutui pettymään ennätysyleisön edessä – VPS lähellä nousua Veikkausliigaan

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Veritas Stadionilla pelattiin perjantai-iltana Ykkösen kärkikamppailu TPS:n ja VPS:n välillä.

Otteluun lähdettiin herkullisista asetelmista, sillä Palloseurat toisistaan erotti vain yksi vaivainen sarjapiste. TPS:llä oli voitolla mahdollisuus karata neljän pisteen sarjajohtoon ja tarrata vahvasti Veikkausliigapaikkaan, mutta vaasalaiset kävivät ryöstöretkellä Turussa ja nappasi täydet sarjapisteet 3-1-lukemin.

VPS meni menojaan jo ensimmäisen puolituntisen aikana. Vaasalaisten hyökkääjälegenda Steven Morrissey vei joukkueensa johtoon jo 7. peliminuutilla. Samba Sillah tuplasi VPS:n johdon, kun ottelua oli pelattu 24 minuuttia.

Kauden ennätysyleisön, 2959 katsojan, edessä pelatun ottelun toisella puoliajalla kentällä nähtiin pirteämpi TPS. Runsaslukuinen kotiyleisö sai aihetta riemuun heti jälkimmäisen jakson alussa, kun Kalle Taimi pamautti kavennusmaalin.

TPS hallitsi kenttätapahtumia ja vyöryi jatkuvasti kohti VPS:n maalia, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin lopulta neljä minuuttia ennen loppua, kun VPS-kippari Sebastian Strandvall laukoi upean maalin vapaapotkusta.

VPS nousi voitolla Ykkösen kärkipaikalle, kun enää kaksi ottelukierrosta on pelaamatta. TPS putosi kakkoseksi ja on kaksi pistettä vaasalaisia perässä. Kolmantena oleva RoPS kärsi omassa ottelussaan 1-2-tappion EIF:lle ja on kuusi pistettä VPS:ää ja neljä TPS:ää perässä.