”Kenenkään asennetta en kyseenalaista” – valmentaja Toni Koskelan mukaan vastustaja oli vain liian hyvä

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. HJK hävisi torstaina Konferenssiliigan lohkovaiheessa Maccabi Tel Aviville rumin lukemin 0-5. Bolt Arenan nurmella ei paremmuudesta ollut pienintäkään epäselvyyttä.

Helsinkiläisjoukkue näytti vieraiden rinnalla hyvin aneemiselta ja HJK ei päässyt peliin kunnolla mukaan missään vaiheessa.

Päävalmentaja Toni Koskelan mukaan tasoero oli huomattava, mutta hän kiistää täysin, että pelaajien asenne olisi ollut syynä rumaan lopputulokseen.

– Sanoisin, että pelasimme Eurooppa-liigan lohkovaiheesta jatkoon päässyttä porukkaa vastaan. Ymmärrän täysin kannattajien harmituksen. Kenenkään asennetta en kuitenkaan kyseenalaista, Koskela sanoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Aivan varmasti kaikki me teimme parhaamme. Jos pelkällä asenteella saisi tuloksia, tämä olisi huomattavasti helpompaa.

Koskelan mukaan HJK ei ollut parhaimmillaan ja ennen kaikkea pallollisena HJK:n olisi pitänyt valmentajan mukaan pystyä parempaan. Koskela korosti lehdistötilaisuudessa useaan otteeseen vastustajien laatua.

HJK on ollut ongelmissa myös kotimaisessa liigassa. Kotonaan helsinkiläiset ovat hävinneet nyt viidesti putkeen, kun kaikki kilpailut otetaan mukaan.

– Pelillisesti voisimme tehdä asioita paremmin. Varsinkin nämä lohkon joukkueet ovat vain aika hyviä. Meidän pitäisi onnistua niin, että olemme lähellä omaa maksimitasoamme. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää ole, kertoi Koskela.

Erotuomari Pavel Orel tuomitsi kaksi rangaistuspotkua Maccabille, joista varsinkin ensimmäinen näytti aika kevyeltä. Koskela ei koe asiaa kovinkaan merkitykselliseksi.

– Ensimmäinen rankkari tuli hyvin nopeasti toisen jakson alkuun ja vaikeutti peliämme paljon. Vastustaja oli silti selvästi parempi kuin me. Ei niitä pilkkutuomioita kannata kovin paljon spekuloida.

Veikkausliigan suhteen Koskela myöntää, että varsinkin kotona tulosten pitää parantua. Seuraava mahdollisuus siihen on sunnuntaina, kun HJK kohtaa FC Interin Bolt Arenalla.

Maccabin valmentaja Patrick van Leeuwen oli luonnollisesti tyytyväisempi torstai-illan murskavoiton jälkeen.

– Valmistauduimme otteluun erittäin yksityiskohtaisesti. Heti alusta asti pystyimme toteuttamaan pelisuunnitelmaamme, van Leeuwen vastasi SuomiFutiksen kysymykseen.

– Olimme tutkineet tarkkaan heidän vahvuutensa ja kykenimme eliminoimaan ne tehokkaasti.

Esille nousivat myös Bolt Arenan tekonurmi ja sääolosuhteet, mutta hurjista lukemista huolimatta hollantilaisluotsi näki pientä petrattavaa.

– Avausjaksolla emme viimeistelleet paikoistamme tarpeeksi tehokkaasti, mutta toisella jaksolla sekin osa-alue toimi.

– Esityksemme ei ollut täydellinen, mutta erittäin hyvä. He saivat vähän turhia vastaiskumahdollisuuksia, mutta omalla tekemisellämme teimme kamppailusta varsin helpon meille.

Joukkueet kohtaavat toisensa uudestaan heti neljännellä kierroksella. Israelissa pelattava ottelu on luvassa 4. marraskuuta.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️