Veikkausliiga-tähdestä penkinlämmittäjäksi Saksaan – Ilmari Niskanen nousi takaisin Huuhkajiin vaikean kauden jälkeen: ”Seurasiirto oli loistava juttu”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Huuhkajien laitapelaaja Ilmari Niskanen sai kaipaamansa maisemanvaihdoksen, kun hän teki tänä kesänä sopimuksen Skotlannin liigaseura Dundee Unitedin kanssa.

Niskanen, 23, siirtyi noin vuosi sitten ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Kuopion Palloseura myi hänet Saksan kolmannelle sarjaportaalle FC Ingolstadtin joukkueeseen.

Ingolstadtissa Niskanen pääsi heti alussa pelaamaan paljon, mutta ajan kuluessa vastuu väheni. Joukkueen peli kulki, ja Ingolstadt nousi sarjaporrasta ylemmäs, mutta Niskanen ei loppukaudella enää mahtunut edes kokoonpanoon.

Lupaavasti alkanut maajoukkueurakin meni käytännössä jäihin, kun peliaikaa ei Saksassa tullut. Niskasella on tilillään kuusi A-maaottelua, mutta niistä viimeisin on viime vuoden marraskuulta.

Meneillään olevalla maajoukkuetauolla Niskasella on kuitenkin mahdollisuus saada seuraava peli Huuhkajissa vyölleen. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kutsui Skotlannissa pirteästi esiintyneen Niskasen ryhmäänsä lokakuun MM-karsintaotteluihin Ukrainaa ja Kazakstania vastaan.

Niskanen kertoi keskiviikkona maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, ettei varsinaisesti odottanutkaan kutsua Huuhkajiin, kun peliaikaa ei Ingolstadtissa tullut.

– Ei tullut yllätyksenä, että kutsua ei tullut. Seurasiirto oli loistava juttu.

Skotlannin liigan Niskanen näkee tasonnostona viime kauden kuvioihin.

– [Skotlannin liiga on] varmaan jonkin verran Saksan 2. Bundesliigaa huonompi, mutta Saksan 3. Bundesliigaa parempi.

Dundee Unitedissa Niskanen on ehtinyt pelata vasta neljä ottelua, mutta hänelle on jo kirjattu yksi osuma sekä maalisyöttö, eikä joukkue ole hävinnyt hänen pelatessa kertaakaan.

– Hommat lähteneet oikein mukavasti rullaamaan. Pelituntuman puute näkyi alussa, mutta pari viime peliä mennyt oikein mukavasti.

Jaakko Perttilä, Ville Liimatta

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!