Katso video: Huuhkajat EM-kisoihin auttanut hyökkääjä osui ensimmäisen kerran yli vuoteen – vaikea vamma historiaa!

© Kuva: Juha Tamminen

15.11.2019. Suomi voitti Helsingin Bolt Arenalla Liechtensteinin lukemin 3-0. Vapauttavan 1-0-maalin viimeisteli Valko-Venäjän suurseurassa BATE Borisovissa pelannut Jasse Tuominen.

Lahdesta kotoisin olevan hyökkääjä oli ihastuttanut Huuhkajissa varsinkin lujalla työmoraalillaan, vaikka suurimmista tehoista vastasikin Teemu Pukki.

Seuraavan vuoden tammikuussa Tuominen siirtyi Ruotsin Allsvenskanin Häckeniin. Eikä rupeama länsinaapurissammekaan alkanut varsinaisesti maalikarnivaaleilla. Se ei toki välttämättä ole pääasiallinen vahvuus, jonka Tuominen joukkueilleen antaa.

Häckenissä pelaa myös maajoukkueen keskuspuolustaja Joona Toivio.

14.9.2020. Tuominen osuu kotiottelussa Siriusta vastaan. Kamppailu päättyy lukemiin 1-1. Muutamaa viikkoa myöhemmin suomalaiskärki loukkaantui.

Tuominen oli ristisidevamman takia sivussa pelikentiltä yhteensä 303 päivää eli kymmenisen kuukautta.

Launtaina Häcken hävisi kotonaan Halmstadille lukemin 2-3. Suomalaisittain ottelussa oli silti yksittäinen hieno hetki. Avauksjakson 41. minuutilla Tuominen tasoitti pelin lukemiin 1-1.

Maali oli hänen ensimmäinen tällä kaudella ja samalla ensimmäinen maali yli vuoteen.

– Luonnollisesti se tuntui todella hyvältä. Olen odottanut maalintekoa niin pitkään, että nähtyäni pallon menevän sisään, olin erittäin onnellinen, kertoi Tuominen GT:n haastattelussa.

– Harmittaa tietysti hävitä, mutta keskiviikkona on taas uusi peli. Teemme joitain asioita todella hyvin ja sitten joitain vähemmän laadukkaasti. Keskiviikkona aiomme olla parempia!

Tuominen kertoo päässeensä jo hyvään vireeseen loukkaantumisensa jäljiltä niin henkisesti kuin fyysisesti. Tällä hetkellä suomalaishyökkääjä nauttii jalkapallosta. Tuomisella on yksi tavoite ylitse muiden.

Pysyä terveenä.

Tuomisen maalia alla. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Lähteet: GT, Expressen, Discovery