HELSINKI. HJK pelaa parhaillaan tärkeistä pisteistä Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Helsingin Bolt Arenalla vieraana on israelilainen Maccabi Tel Aviv.

Paikalle on saapunut joitakin kymmeniä vierasjoukkueen kannattajia, jotka pitivät ensimmäisen nelivitosen aikana myös reilusti ääntä. HJK:n kannattajakatsomossa, Klubipäädyssä meininki oli hienoa tuttuun tapaan myös alkuvihellyksestä asti.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Maccabi Tel Aviv FC

@MaccabiTLVFC
⚽️ המשחק בהלסינקי יצא לדרך!

Avausjakson jälkeen tilanne Helsingissä on 1-0 vierasjoukkue Maccabille.

Alku oli tunnusteleva ja kumpikin joukkue tiedosti selvästi vastapuolen vaarallisuuden juuri vastaiskuissa. Niin HJK:n kuin Maccabin pakka laski vauhdilla omalle puolustuskolmannekselleen heti pallonmenetyksen jälkeen.

Kamppailun ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Maccabi löysi boxista pitkän kärkipelaajansa Stipe Perican, joka nikkasi pallon taustalta juosseelle Gavriel Kanichowskylle.

Maalivahti Hugo Keto peitti kulman laukoa, mutta Kanichowsky syötti pallon poikittain vaarallisesti Klubin maalin edustalle. HJK:n keskuspuolustus ehti palloon silti ensin ja purki pallon pois omalta alueeltaan.

HJK pyrki kamppailun alkuvaiheilla tekemään lukuisia pallottomia pystyjuoksuja Maccabin puolustuslinjan selustaan. Keskikenttäpelaajat heittivät linjan taakse korkeita palloja, mutta suurin osa päätyi suoraan maalivahti Daniel Peretzille asti.

Vierasjoukkue pyrki viemään pelin laidoille ja hakemaan keskityksiä juuri Pericalle, joka on hurja pääpelaaja.

Kroatialaiskärki pääsi noin 17 minuutin kohdalla yrittämään myös jalalla. Laukaus noin rangaistusalueen rajalta meni kuitenkin suoraan maalivahti Ketoa päin.

Kummankin joukkueen pelissä näkyi pieni hermoilu. Maccabin alkukausi kotimaansa liigassa on ollut heikko. HJK:lla on sen sijaan vaikeampi jakso meneillään myös Veikkausliigassa.

Kumpikin ryhmä taistelee jatkopaikasta ja turhien riskien välttely näkyi kentällä avausjaksolla. Myös helppoja syöttövirheitä tuli varsin paljon molemmille.

HJK pyrki silti selvästi ahnaammin lähtemään suoraviivaisesti vastaan. Maccabin pallollinen peli oli maltillisempaa ja se lähti rakentamaan hyökkäyksiään rauhassa omalta alueeltaan.

Varsinkin Maccabin oikean laidan Brandley Kuwasin keskitykset olivat jatkuvasti vaarallisia, mutta HJK:n keskuspuolustus Miro Tenhon johdolla kykeni siivoamaan pallot pois boxista.

Pelin 28. minuutilla HJK purki pallon pois keskustan kautta, mutta hyvin lähelle omaa maaliaan. Brasilialaispelaaja Jair ei saanut pelivälinettä täysin haltuunsa. Maccabin pelaajat iskivät Jairiin voimalla ja riistivät pallon.

Kanichowsky sai pienen syötön boxin rajan tuntumaan ja sijoitti pallon tarkasti HJK-maalin vasempaan alakulmaan ja israelilaiset johtoon.

Kotijoukkueen pelaajat olivat vahvasti sitä mieltä, että Jairia tultiin tilanteessa selkään. Erotuomari Pavel Orel ei tilanteessa kuitenkaan rikettä nähnyt.

Erikoistilanteiden kautta myös HJK sai jakson lopussa luotua uhkaa. Lucas Lingmanin pitkään vapaapotkuun pelin 40. minuutilla ehti ensimmäisenä Riski, mutta hänen ohjauksensa sujahti niukasti takakulmasta ohi.

HJK oli muutamia erikoistilanteita lukuunottamatta selvästi aseettomampi luomaan potentiaalisia maalipaikkoja kuin Maccabi avausjaksolla. Kovin usein kotijoukkue roiski pitkiä palloja kohden Roope Riskiä tai Santeri Hostikkaa, mutta vierasjoukkueen muodon sisään Klubi ei päässyt ollenkaan.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
HJK:n europelit jatkuvat tänään Helsingissä!

Studio starttaa klo 17:00.

⚽️ @hjkhelsinki vs. @MaccabiTLVFC
📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport 1
🎥 Tuomas Tahvanainen, Markku Kanerva, @kottilat
🎙 @VilleKuusinen

#HJK #UECL