Viisi maalia, punainen kortti, pilkkudraamaa – Atlético Madrid ja Liverpool tarjosivat viihdettä koko rahan edestä

© Kuva: Getty Images

Liverpool voitti Atlético Madridin tiistaina vieraissa 3-2 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Vierasjoukkue Liverpool oli pelin alkumetreillä selkeästi hallitsevampi osapuoli ja siirtyi vartin sisällä kahden maalin karkumatkalle.

Ensimmäinen osuma kirjattiin James Milnerille, mutta maalin päätähtenä toimi Mohamed Salah. Egyptiläistähti tanssahteli kolmen Atléticon pelaajan ohi ja laukoi, mutta veto otti ratkaisevan kimmokkeen Milnerin jalasta matkalla maaliin.

Liverpoolin toinen maali syntyi viisi minuuttia myöhemmin niin ikään näyttävällä tavalla. Atléticon puolustus onnistui purkamaan pallon vain parin metrin päähän rangaistusalueelta, ja paikalla odottanut Naby Keïta tälläsi upean volleymaalin vastapalloon.

Atlético nousi kuitenkin tasoihin vielä ennen taukovihellystä Antoine Griezmannin johdolla. Ranskalaistähti ohjasi 20. minuutilla pallon lähietäisyydeltä sisään, kun Koke palautti pelivälineen maata pitkin maalille kulmapotkun jälkitilanteessa.

Toisesta maalistaan Griezmann voi antaa ison kiitoksen hyökkääjäkollegalleen João Félixille. Portugalilaistaituri puikkelehti vastustajien välistä kohti keskustaa ja antoi pallon Griezmannille, joka otti sen loistavalla kosketuksella mukaansa ja laukoi maata pitkin takakulmaan.

Ottelu sai ison käänteen heti toisen jakson alussa, kun kahden maalin Griezmann ajettiin kentältä ulos suoralla punaisella kortilla. Ranskalaistähti yritti ottaa pallon korkealta haltuun jalkansa kanssa, mutta hän osuikin vahingossa nappulat edellä Roberto Firminon kasvoihin. Griezmann pahoitteli tekoaan Firminolta ja suuntasi pettyneenä stadionin uumeniin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Peliä oli noin vartti jäljellä, kun Liverpoolille vihellettiin rangaistuspotku. Atléticon toppari Mario Hermoso syöksyi täysin käsittämättömästi kohti Liverpoolin Diogo Jotaa ennen kuin pallo oli lähellä kumpaakaan. Jota kaatui, tuomarin pilli soi ja Hermoso protestoi täysin turhaan. Pallon taakse asteli Salah, joka toimitti sen kylmänviileästi alanurkkaan.

Hetkeä myöhemmin nähtiin hieman vastaava tilanne toisessa päädyssä, kun José María Giménez kaatui Liverpoolin rangaistusalueella. Tuomari kävi tarkastamassa videolta, syyllistyikö Liverpoolin Jota tilanteessa rikkeeseen, mutta Atléticon harmiksi pilkkua ei kuulunut.

Vajaamiehinen Atlético haki viimeisillä minuuteilla vimmatusti tasoitusta, mutta vierasjoukkue piti johdostaan kiinni loppuun saakka. Liverpoolilla on kolmen ottelun jälkeen yhdeksän pistettä kasassa ja Atlético Madridilla neljä. Lohkon toisessa ottelussa Porto voitti AC Milanin 1-0.

Mestarien liiga tiistaina 19.10.

Beşiktaş – Sporting 1-4

Club Brugge – Manchester City 1-5

Atlético Madrid – Liverpool 2-3

Ajax – Borussia Dortmund 4-0

Porto – AC Milan 1-0

Internazionale – Sheriff Tiraspoli 3-1

PSG – RB Leipzig 3-2

Šah’tar Donetsk – Real Madrid 0-5