Barcelona haluaisi palkata seuralegendansa Xavin uudeksi päävalmentajakseen, mutta espanjalaisluotsin nykyinen seura Al Sadd ei halua päästää häntä lähtemään.

Barçan varapuheenjohtaja Rafa Yuste ja jalkapallojohtaja Mateu Alemany matkustivat tällä viikolla Qatariin neuvottelemaan Al Saddin ja Xavin edustajien kanssa.

Al Saddin toimitusjohtaja Turki Al-Ali kiitti katalonialaisia vierailusta keskiviikkona, mutta painotti, että qatarilaisseura ei halua luopua Xavista, jolla on sopimus kesään 2023 saakka.

– Toivotamme Barcelonan hallinnollisen delegaation tervetulleeksi. Arvostamme ja kunnioitamme sitä, kommentoi Al-Ali seuran sosiaalisessa mediassa.

– Seuran kanta on ollut alusta asti selvä – olemme sitoutuneet pitämään valmentajamme Xavin kanssamme, emmekä voi päästää häntä lähtemään näin kriittisessä vaiheessa kautta.

Xavi myönsi Qatariin matkanneelle espanjalaismedialle, että hän olisi halukas siirtymään Barcelonan peräsimeen välittömästi.

– Seurat neuvottelevat keskenään. En voi sanoa juurikaan enempää, mutta olen positiivinen ihminen. Seurojen on päästävä yhteisymmärrykseen. Se on siitä kiinni. Olen puhunut päivien ajan Barcelonan seurajohdon kanssa ja kaikki on sen suhteen valmista. Kummatkin seurat tietävät mielipiteeni, ja toivottavasti asia ratkeaa pian. Olen hyvin innoissani paluustani kotiin ja toivottavasti se toteutuu. Olisi upeaa palata Barcelonaan, Xavi kommentoi Mundo Deportivolle.