Perjantaina yllätystappion Augburgille kärsinyt Bayern München on juuri nyt jonkinmoisessa koronakaaoksessa. Bayern joutunee tiistaiseen Mestarien Liigan otteluun Kiovan Dynamon vieraana ilman peräti viittä pelaajaansa.

Kyseinen viisikko on määrätty yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa koronakaranteeniin heidän ollessa ”yhteydessä koronapositiiviseksi testatun Bayernin joukkueen suoraan lähipiirin kuuluvan henkilön kanssa.”

Yksi karanteenin määrätyistä pelaajista on Joshua Kimmich, joka on Saksan tunnetuin pelaaja, joka on toistaiseksi kieltäytynyt ottamasta koronarokotetta. Lisäksi Bayern tiedotti kotisivuillaan sunnuntaina, että myös Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting on Michaël Cuisance määrätty karanteeniin.

Kimmich vietti jo viikonlopun karanteenissa, sillä hänen lähipiirissään oli todettu koronavirusepäily. Hän ehti olla Bayernin treenivahvuudessa vain pari päivää edellisestä koronakaranteenista vapauduttuaan.

Gnabry, Musiala ja Choupo-Moting pelasivat vielä perjantaina Augsburgia vastaan, Cuisancen istuttua koko pelin vaihtopenkillä. Kolmikko Kimmich, Gnabry ja Musiala joutui koronakaranteeniin jo marraskuun maaottelutauolla sen jälkeen, kun joukkuetoveri Niklas Sülellä todettiin koronavirustartunta.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

FC Bayern München

@FCBayern
ℹ️ #FCBayern-Spieler in Quarantäne.

🔗 fcbayern.com/drTk0

Bayern ei ole asiaa vahvistanut, mutta koko karanteeniin määrätyn viisikon uskotaan olevan rokottamattomia pelaajia. Karanteenin pituudestakaan ei ole julkisesti kerrottu, mutta Bild on kirjoittanut, että pelaajien pitäisi pysyä eristyksissä ainakin seitsemän päivää – ja pidempäänkin, jos testitulos sen jälkeen on positiivinen.

Bild on myös kertonut, että Bayern Münchenin seurajohdon kärsivällisyys alkaa loppua. Baijerin osavaltiossa on sallittu marraskuun alusta lähtien käytäntö, ettei rokottamattomille työntekijöille tarvitse maksaa pakollisen koronakaranteenin ajalta palkkaa. Niinpä Bayern kertoi rokottamattomalle viisikolle jo torstaina, että heidän palkanmaksunsa keskeytyy, jos eteen tulee uusi koronakaranteeni.

Seura voi evätä rokottamattomilta pelaajilta palkan myös takautuvasti, joten Joshua Kimmich joutuu luopumaan päätöksensä vuoksi 382 000 eurosta per karanteenijakso, eli yhteensä noin 764 000 eurosta. Kimmichin vuosipalkka on bonuksineen tiettävästi 20 miljoonaa euroa, joten hän ansaitsee viikossa tuon 382 000 euroa.

Lisäksi pelaajille on kerrottu, että heihin kohdistuu mahdollisesti tulevaisuudessa muitakin toimenpiteitä. Tällainen voisi olla esimerkiksi rokottamattomien pelaajien eristäminen pois joukkueen harjoitusvahvuudesta. Bayern ei ole kommentoinut Bildin väitteitä.

Bayern Müncheninkin rokotetut pelaajat valmistautuvat pikkuhiljaa jo kolmanteen rokoteannokseensa. Saksankin koronatilanne on pahentunut viime aikoina siinä määrin, että Bundesliigaan tulee jälleen uusia katsomorajoituksia – jotka luonnollisesti vähentävät Bayerninkin tuloja miljoonilla euroilla.

[readmore from=Koronavirus]

Kun rokottamattomat pelaajat kutsuttiin torstaiaamuna Bayernin toimistolle, he odottivat kuulevansa vain kehotuksia rokotusten ottamiseksi. Se, että rokottamattomuus johtaa ansionmenetyksiin, tuli heille yllätyksenä. Bayernin johtoportaan edustajat muistuttivat, että on totta, että pelaajilla on täysi oikeus jättää rokotus ottamatta. Samalla he kuitenkin vastasivat, että myös seuralla on oikeus pidättää pelaajien palkka karanteenien ajalta.

Nähtäväksi jää, kuinka pelaajat toimenpiteeseen reagoivat. Ainakin paine on nyt astetta kovempi.

Lähteet: Transfermarkt, Ligainsider, Bild ja 20min