Diego Maradonan menehtymisestä on kulunut vuosi.

60-vuotiaana menehtynyt Maradona kuoli 25. marraskuuta 2020 Buenos Airesin metropolialueella. Maradonan kuolinsyyksi paljastui sydänpysähdys.

Maradona oli käynyt muutamaa viikkoa aiemmin onnistuneessa aivoleikkauksessa.

Maradonaa niin Argentiinan A-maajoukkueessa, Sevillassa kuin Boca Juniorsissakin aikoinaan valmentanut legendaarinen Carlos Bilardo ei edelleenkään tiedä Maradonan kuolemasta.

Bilardo toimi Argentiinan A-maajoukkueen päävalmentajana, kun Maradona johti maansa maailmanmestaruuteen vuonna 1986. Bilardoa pidetään yleisesti argentiinalaisen jalkapallohistorian parhaana valmentajana.

Argentiinalaislehdet ovat kuvailleet Bilardon pitävän Maradonaa pitkälti kuin omana poikanaan.

83-vuotias Bilardo on ollut noin kolmen vuoden ajan sairaalahoidossa heikon kuntonsa vuoksi. Bilardon läheiset eivät ole kertoneet hänelle Maradonan kuolemasta, sillä sen odotettaisiin vaikuttavan negatiivisesti valmentajalegendan terveyteen.

Bilardon veli Jorge Bilardo kertoi tilanteesta ESPN:n haastattelussa. Valmentajaikoni kyselee Maradonan perään tietyin väliajoin.

– Emme ole kertoneet Bilardolle Maradonan kuolemasta. Lääkärit sanovat meille, ettei meidän pitäisi kertoa sitä, koska miksi häntä pitäisi stressata tuollaisella uutisella. Emme ole kertoneet sitä, mutta kerromme sen joku päivä tai joskus myöhemmin.

– Bilardo kysyy noin 20 päivän välein, missä el Díez (kymppi, viittaa Maradonan pelinumeroon) on ja sitten hän unohtaa sen.