Ennakko Konferenssiliigan otteluun Maccabi Tel Aviv-HJK – mistä näet pelin, kokoonpanot, kuntopuntarit ja kommentit

© Kuva: Juha Tamminen

HJK kohtaa torstai-iltana Konferenssiliigan lohkovaiheen neljännellä kierroksella israelilaisen Maccabi Tel Avivin.

Edelliskierroksella Maccabi kävi Helsingin Bolt Arenalla murskaamassa helsinkiläiset tylyin 5-0-lukemin. Tuolloin HJK jäi täysin israelilaisten jalkoihin.

HJK pelasi tuolloin erittäin huonon pelin, mutta myös Maccabi onnistui lähes kaikessa täydellisesti. Tuon jälkeen Klubi onnistui vielä kääntämään pelillisen kurimuksensa voimavaraksi.

Helsinkiläiset voittivat niin Turun Interin kuin HIFK:n Maccabi-kamppailun perään. Veikkausliigan päätöskierroksella HJK oli Kuopiossa selvästi Kuopion Palloseuraa parempi joukkue, vaikka kamppailu päättyikin 1-1-tasapeliin.

Sekin riitti varmistamaan Klubille toisen perättäisen Suomen mestaruuden. HJK:n sairaslista on kutakuinkin tyhjentynyt ja ryhmässä on varmasti positiivinen mieliala Kuopion tapahtumien jälkeen.

Lohkotilanne on todella hankala LASK Linzin ja Maccabi Tel Avivin takana. Klubi tarvitsisi Israelista melkeinpä jopa voiton. Todennäköisesti valmentaja Toni Koskelan suojatit lähtevät silti varsin vapautuneina Bloomfield Stadionin nurmelle.

Kotijoukkueen tilanne vaikutti erittäin hankalalta jo Helsingin kohtaamisen alla. Kotoisessa sarjassa Maccabilla oli ollut vaikeaa. HJK-voiton oletti olevan henkisesti tärkeä ja joukkueen suunnan muuttava.

Toisin kävi. Neljä päivää Helsingin kamppailun jälkeen Maccabi Tel Aviv hävisi kotonaan sarjassa toiseksi viimeisenä olevalle Ashdodille lukemin 0-2.

Se riitti myös seurajohdolle ja hollantilaisvalmentaja Patrick van Leeuwen sai väistyä. Tilalle tuli pitkän pelaajauran tehnyt Barak Itzhaki. Israelin maajoukkueessakin pelannut Itzhaki ehti kotimaansa pääsarjan lisäksi edustaa Belgian liigan KRC Genkia.

Maccabi on ehtinyt uuden valmentajansa alaisuudessa pelaamaan yhden ottelun, kun se kukisti toisen kellarikerroksen joukkueen Kiryat Shmonan vieraissa 3-1-lukemin.

Suurempia pelitavallisia muutoksia tuskin tulee, mutta Itzhaki ei välttämättä peluuta kolmen topparin puolustuslinjaa vaan satsaa enemmän pelaajia keskikentän keskustaan.

Torstain ottelu tulee todennäköisesti olemaan edelliskohtaamista tasaisempi. Siitä huolimatta, että HJK:lle kyseessä on vieraspeli, niin vastustaja on jossain määrin tutumpi ja helsinkiläisten henki lienee korkealla.

Kotijoukkueella on suuremmat paineet. Lisäksi kaiken rehellisyyden nimissä on sanottava, että Klubin petraaminen Helsingin pelistä ei vaadi kovin suuria urotekoja.

Mielenkiintoista on myös nähdä HJK:n kokoonpano. Janne Sakselalla on tiettävästi pieniä vaivoja. Klubi saattanee lähteä kamppailuun silti viiden alakerralla. Nouseeko Matti Peltola silloin avauskokoonpanoon?

Toinen huomioitava seikka on slovenialainen Filip Valenčič, jonka syksy on ollut aika heikkoa suorittamista hänen odotettuun tasoonsa nähden. Saako hän jatkaa avauksessa?

Vielä kolmantena huomiona on keskikentän pohjapelaajan tontti. Santeri Väänänen voisi olla oikea mies sille paikalle, mutta myös Bubacar Djaló on saanut taas vastuuta aika-ajoin.

Vai voisiko Huuhkaja-kippari Tim Sparv olla pelikunnossa, vaikka Markku Kanerva ei tätä maajoukkueen matkaan valinnut? Ilta antaa vastaukset.

Maccabi on suosikki, mutta Klubilla voi olla mahdollisuus yllättää.

Kuntopuntari

Viisi edellistä ottelua: Maccabi Tel Aviv (V-H-V-H-V)

 • 30.10. Kiryat Shmona – Maccabi Tel Aviv 1-3 (Ligat ha’Al)
 • 25.10. Maccabi Tel Aviv – Ashdod 0-2 (Ligat ha’Al)
 • 21.10. HJK – Maccabi Tel Aviv 0-5 (Konferenssiliiga)
 • 16.10. Netanya – Maccabi Tel Aviv 4-2 (Ligat ha’Al)
 • 3.10. Maccabi Tel Aviv – Hapoel Jerusalem 1-0 (Ligat ha’Al)

Viisi edellistä ottelua: HJK (T-V-V-H-V)

 • 31.10. KuPS – HJK 1-1 (Veikkausliiga)
 • 27.10. HJK – HIFK 1-0 (Veikkausliiga)
 • 24.10. HJK – FC Inter 2-1 (Veikkausliiga)
 • 21.10. HJK – Maccabi Tel Aviv 0-5 (Konferenssiliiga)
 • 16.10. Ilves – HJK 2-3 (Veikkausliiga)

Aiemmat kohtaamiset:

 • 21.10.2021 HJK – Maccabi Tel Aviv 0-5 (Konferenssiliiga)
 • 4.8.2004 Maccabi Tel Aviv – HJK 1-0 (Mestarien liigan karsinta)
 • 27.7.2004 HJK – Maccabi Tel Aviv 0-0 (Mestarien liigan karsinta)

Poissaolot – Maccabi Tel Aviv

 • Maor Kandil
 • Avi Rikan (epävarma)

Poissaolot – HJK

 • Jacob Tånnander
 • Sebastian Dahlström
 • Janne Saksela (epävarma)

Mahdolliset avaukset

Maccabi Tel Aviv

HJK

Valmentajien kommentit

Barak Itzhaki, Maccabi Tel Aviv

– Keskitymme seuraavaan otteluumme, joka on tässä kohtaa tärkein kamppailumme. Se tulee olemaan vaikea peli. Edellinen kohtaaminen päättyi varsin suurinumeroisesti, mutta uskon tämän olevan erilainen ottelu.

– Vastustaja päätti kautensa juuri mestaruuteen ja saapuvat varmasti hyvällä asenteella. Odotan pelistä todella tiukkaa.

– Kaikilla on osuutensa heikkoon alkukauteen. Istumme alas ja analysoimme tarkkaan, että missä olemme tehneet virheitä. Kaikilla on vastuunsa.

– Mielestäni meillä on hyvä joukkue, jonka pitää vain löytää jälleen itseluottamuksensa. Olemme nähneet potentiaalin jo useassa pelissä tällä kaudella. Uskon vakaasti, että joukkue alkaa taas uskomaan itseensä ja saamaan tuloksia.

Toni Koskela, HJK

– Tänään (3.11) tutustuimme stadioniin ja nurtsiin, ja kaikki on valmiina siihen, että haluamme parantaa edellisestä kohtaamisesta Maccabin kanssa.

– Meidän pitää olla pallon kanssa huomattavasti parempia. Jos annamme palloa pois niin helposti kuin viimeksi, joudumme puolustamaan ihan liikaa noin laadukasta vastustajaa vastaan.

– Koska varmasti joudumme myös puolustamaan matalalla pitkiäkin hetkiä, niin meidän pitää yksinkertaisesti olla monella tapaa parempia siinä. Emme viimeksi saaneet minkäänlaista painetta vastustajan pallolliselle pelaajalle, ja sitä kautta vastustajan pallon liikuttaminen oli hyvin helppoa ja me jouduimme liikaa juoksemaan perässä.

– Nämä on kaksi peruspelaamiseen liittyvää asiaa, jotka meidän pitää parantaa, jotta pystymme haastamaan vastustajan paremmin.

– Pieni miinus on Janne Sakselan pienet tuntemukset, mutta katsomme mikä on tilanne huomenna.

Ottelun tuomaristo Sloveniasta

Päätuomari: Rade Obrenovič
Avustavat: Grega Kordež ja Robert Vukan
Neljäs erotuomari: Dejan Balažič

Mistä näet ottelun?

Torstain kamppailun näet Elisa Viihde Viaplayn ja V sport jalkapallon kautta. Studiolähetys alkaa kello 19.00 ja itse ottelu siis 19.45. Kamppailun selostaa Ville Kuusinen.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Joakim Nordström
Twitter: @jokkenordstrom


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.