Huhhuh! HJK takonut jo miljoonien eurojen palkintorahat eurokentiltä – pelaajabudjetti lähes kolme kertaa pienempi

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jalkapalloklubi on ansainnut jo yli viisi miljoonaa euroa palkintorahoja tämän kauden europeleistä.

Veikkausliigan mestaruutta lokakuun lopulla juhlinut HJK eteni tällä kaudella upeasti lohkovaiheeseen eurokentillä. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintojen kautta helsinkiläisseura selvitti tiensä uudenkarheaan Konferenssiliigaan, jossa joukkue on voittanut kaksi ottelua.

Kumpikin näistä voitoista on ollut puolen miljoonan euron arvoinen. Pitkän europelitaipaleen aikana HJK on kerännyt palkintorahoja jo yli viiden miljoonan euron verran (5 023 000 €). Summa voi vielä kasvaa, mikäli Klubi venyy pisteille lohkon päätösottelussa LASKia vastaan. Voitosta irtoisi jälleen puoli miljoonaa, tasapelistä 166 000 euroa.

HJK:n ilmoittama pelaajabudjetti tälle kaudelle oli 1,7 miljoonaa euroa, eli lähes kolme kertaa pienempi kuin jo nyt ansaitut palkintorahat. Seuran viime tilikauden tulos oli 45 000 euroa plussaa, mikä sekin tulee nousemaan valtavasti huippuvuoden ansiosta.

Täytyy kuitenkin muistaa, että HJK:n kulut ovat myös kasvaneet pitkän eurotaipaleen myötä valtavasti. Joukkue on pelannut euro-otteluita Montenegrossa, Ruotsissa, Azerbaidžanissa, Turkissa, Armeniassa, Israelissa ja edessä on vielä ottelu Itävallassa. Näiden pelien matkakustannuksiin on palanut kaikkinensa yli seitsemän numeroinen summa.

HJK:lla ei ole enää mahdollisuutta selviytyä Konferenssiliigan jatkopeleihin, joten se pelaa kauden päätöspelinsä 9. joulukuuta Itävallassa LASKia vastaan.

Lähde: football-coefficient


Leicester – Tottenham | Jääkö Tottenham telineisiin? ⭐️⭐️½