Huuhkajien puolustaja onnistui lainapestillä tavoitteessaan – tulevaisuus vielä auki

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien laitapuolustajalla Nicholas Hämäläisellä on mielenkiintoiset ajat edessä seurajoukkuetasolla.

Hämäläinen, 24, on kirjoilla Englannin Mestaruussarjassa pelaavassa Queens Park Rangersissa, mutta hän siirtyi elokuussa lainalle Yhdysvaltoihin Los Angeles Galaxyn riveihin. Aiemmin hän on käynyt QPR:stä lainalla myös Dagenham & Redbridgessä, Los Angeles FC:ssä ja viime kaudella Kilmarnockissa.

Suomen A-maajoukkueessa 11 kertaa esiintynyt sai Galaxyssa sitä, mitä halusikin eli peliaikaa. Hän pääsi kentälle 14 ottelussa, joista valtaosassa hän tahkosi täydet minuutit. Galaxyn kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun joukkue ei päässyt Major League Soccerin pudotuspeleihin.

Nyt Hämäläistä odottaa paluu Lontooseen ja Queens Park Rangersiin, jonka edustusjoukkueessa hän on esiintynyt urallaan 29 kertaa. Huuhkajien lehdistötilaisuudessa Hämäläinen kertoi, että hän on käynyt QPR:n kanssa lyhyesti keskusteluja tulevaisuudestaan, mutta tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Menin MLS:ään kauden puolivälissä. Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena oli vain pelata mahdollisimman paljon ja onnistuin siinä hyvin.

– Veikkaan, että tammikuussa on vain katsottava QPR:n kanssa, missä mennään. Olen puhunut heille lyhyesti, mutta minun on vain mentävä takaisin ja katsottava, mikä on asian laita.

Hämäläisen sopimus QPR:n kanssa ulottuu kesään 2024 saakka.

Joakim Nordström, Ville Liimatta