Veikkausliigassa neljänneksi sijoittuneen Interin alakerta on menossa rajulla kädellä uuteen kuosiin ensi kaudeksi. Ensin lopetti Henrik Moisander ja sitten maanantai toi muassaan kaksi siirtouutista: Arttu Hoskosen ura jatkuu HJK:ssa ja Jesper Engströmin VPS:ssä.

Inter-puolustuksen hajoaminen jatkui tiistaina, kun pronssijoukkue SJK tiedotti värvänneensä joukkueeseensa Martti Haukiojan. 22-vuotiaan Haukiojan sopimus on 2+1-vuotinen. Hän pelasi Interissä kaksi edellistä kautta.

Haukioja debytoi Veikkausliigassa jo vuonna 2016 Ilveksen paidassa. Ilveksen ja Interin lisäksi hän on edustanut pääsarjatasolla VPS:ää, joten SJK on monipuoliselle puolustajalle jo neljäs veikkausliigaseura. Haukioja pystyy pelaamaan niin topparina kuin laitapuolustajanakin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme joukkueeseen tämän kaliiberin pelaajan. Hän on erittäin kokenut, mutta silti nuori suomalainen pelaaja, joka voi pelata joustavasti eri pelipaikoilla.

– Myös hänen sitoutuneisuutensa, työmoraalinsa sekä ammattimaisuutensa on tiedossa erittäin hyvin, sillä hän on minulle tuttu pelaaja nuorten maajoukkueesta. Juuri hänen kaltaisistaan pelaajista pidämme tässä seurassa, SJK:n tuore päävalmentaja Joaquín Gómez kommentoi.

Päättyneellä kaudella Haukioja pelasi Interissä 21 ottelua, joissa syntyi neljä maalia ja yksi maalisyöttö. Maaleista kolme syntyi rangaistuspotkusta.

– Viime kauden aikana otin ehdottomasti ison askeleen eteenpäin. En malta odottaa, että pääsen ensi kaudella ottamaan vielä uuden stepin. Täällä siihen on erinomaiset mahdollisuudet, Haukioja totesi.