Jalkapallon miesten Suomen Cup uudistuu ensi vuonna. Kilpailu palaa niin sanotusti juurilleen eli tulos tai ulos -formaattiin.

Mukana ovat kaikki kotimaiset joukkueet sarjatasosta riippumatta. Mukaan voivat hakea myös ikämiesjoukkueet.

Arvoinnoissa kullekin kierrokselle kaikki joukkueet ovat samassa korissa. Käytännössä siis mitkä tahansa otteluparit ovat mahdollisia.

Ensimmäiset neljä kierrosta ovat alueellisia ja kahdelle ensimmäiselle pelipäivälle osallistuvat seurat Kolmosesta alaspäin. Kotijoukkueena pelaa aina alemmalla sarjaportaalla oleva joukkue.

Kolmantena pelipäivänä mukaan hyppäävät kuusi joukkuetta Veikkausliigasta, kaikki Ykkösen seurat ja Kakkosesta mukaan ilmoittautuneet.

Kierroksella seuroja on mukana yhteensä 128. Kotijoukkueina jatkavat edelleen alemmalla sarjatasolla pelaavat seurat.

Neljännellä kierroksella mukaan kilpailuun tulee taas kaksi uutta Veikkausliiga-joukkuetta, mutta pelipäivä ei muuten eroa aiemmista. Kotietusääntö säilyy edelliskierrosten kaltaisena.

Viides kierros tuo mukanaan vielä Veikkausliigan europaikoille viime kaudella yltäneet joukkueet ja muuttaa Suomen Cupin valtakunnalliseksi.

Kuudennen kierroksen jälkeen edetään siten, että 29. kesäkuuta pelataan puolivälierät. 31. elokuuta ovat luvassa välierät ja Suomen Cup 2022 huipentuu Helsingin Olympiastadionilla pelattavaan finaaliin 17. syyskuuta.

Suomen Cupin hallitseva mestari on Kuopion Palloseura.

Ilmoittautuminen ensi vuoden kilpailuun on avoinna 10. tammikuuta 2022 asti.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Suomen Palloliitto

@Palloliitto
Miesten #SuomenCup 2022 🏆 | Tulos tai ulos – Näin uudistettu kilpailu etenee! Ilmoittautuminen on nyt auki! | Lue lisää: palloliitto.fi/jalkapallouuti…

Tervetuloa mukaan koko Suomen yhteiseen jalkapallokilpailuun. Mitä mieltä olet uudistetusta formaatista?

#SeurojenPalloliitto

Lähde: Palloliitto