13 kierrosta se vaati, mutta nyt on jokainen Serie A:n seura kärsinyt tällä kaudella sarjassa ainakin yhden tappion. Tili oli pisimpään tahraton, mutta sunnuntaina sai sekin taipua erittäin vauhdikkaassa ja tapahtumarikkaassa sarjan kärkiottelussa hallitsevan mestarin Interin vieraana. Nyt, vasta nyt, jokainen Euroopan TOP 5 -sarjojen joukkue on kärsinyt sarjoissaan vähintään yhden tappion.

Sarjakärki Napoli meni johtoon 17. minuutilla, kun puolalainen Piotr Zielinski täräytti komealla tavalla pallon aivan maalin ylänurkkaan. Tauolle mentiin kuitenkin Interin johdossa, kun Hakan Calhanoglu ja Ivan Perisic onnistuivat maalinteossa.

Kummankin maalin synnyssä tarvittiin apua teknologiasta. Calhanoglu viimeisteli maalinsa rankkarista, joka tuomittiin Kalidou Koulibalyn käsivirheestä VAR-tarkistuksen jälkeen. Perisic puolestaan jatkoi erittäin taidokkaasti pallon kulmapotkusta taaksepäin puskemalla käväisemään maalissa. Napoli-vahti David Ospina näytti jo puskun torjuneen, mutta maaliviivateknologia – ja TV-hidastus – osoittivat pallon käyneen maaliviivan yli.

Inter lisäsi tunnin kohdalla johtoaan 3-1:een, kun Lautaro Martínez onnistui Joaquín Correan hienosta pitkästä syötöstä. Napoli ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut. 78. minuutilla se nousi jälleen maalin päähän, kun Dries Mertens laukoi todellisella unelmavedolla pallonriiston jälkeen joukkueelleen toisen maalin.

Vielä lisäajalla Napolilla oli kaksi tuhannen taalan paikkaa tasoittaa peli ja pitää tappiosarakkeensa nollissa. Ensin Samir Handanovic torjui upeasti Mario Ruin matalan puskun maaliviivalta. Onneakin oli mukana, sillä pallo pomppasi Handanovicin reaktiotorjunnasta ylärimaan ja siitä maalin katolle. Vielä lisäajan seitsemännellä minuutilla Mertens sai loistavan keskityksen, mutta ampui hyvästä paikasta reilusti yli maalin.

Lisäaikaa pelattiin yli kahdeksan minuuttia, koska toisella puoliajalla koettiin useita loukkaantumisia. Ensin kentän jätti Napolin Victor Osimhen törmättyään rajusti Milan Skriniarin kanssa. Tälli kohdistui Osimhenin päähän.

Ehkä vieläkin hurjemman näköinen tilanne koettiin 80. minuutilla, kun Interin Edin Dzekon ja Napoli-vahti Ospinan päät kolahtivat rajusti yhteen pallontavoittelutilanteessa. Etenkin Ospinan tilanne näytti aluksi hyvin huolestuttavalta ja Ivan Perisic näytti Dzekonkin puolesta vaihtoa, mutta lopulta kumpikin pelasi pelin loppuun saakka tiukka side otsalohkon ympärille käärittynä.

[readmore from=Serie-A]

Vauhdikkaan ottelun viihdearvo oli korkea, sillä tapahtumia totisesti riitti – ja hienoja maaleja. Toivotaan, ettei pitkiä loukkaantumishuileja ole edessä.

Serie A:n kärkitaistelua tulos tasoitti. 13 pelatun ottelun jälkeen Napoli ja AC Milan ovat 32 pisteellä sarjakärjessä tasapisteissä. Inter on kaksikkoa neljä ja Atalanta seitsemän pistettä perässä. Lazion, Fiorentinan ja Juventuksen pistesaldo on 21 pistettä, ja vasta sunnuntai-iltana 13. ottelunsa pelaavan AS Roman 19.