Ranskan urheiluministeri Roxana Maracineanu on huolissaan maan jalkapalloilun tulevaisuudesta toistuvan katsomoväkivallan takia.

Väkivaltaiset välikohtaukset ovat varjostaneet Ligue 1:n pelejä tällä kaudella useaan otteeseen.

[readmore from=Ligue-1]

Viimeisin valitettava tapaus nähtiin sunnuntaina Lyonin ja Marseillen välisessä ottelussa, joka keskeytettiin jo viiden minuutin jälkeen, kun Marseillen Dimitri Payetia heitettiin katsomosta täydellä vesipullolla päähän. Tuomari käski pelaajat pukukoppeihin, ja noin kaksi tuntia myöhemmin tuli ilmoitus, että ottelua ei enää jatketa.

Payet ei osallistunut maanantaina Marseillen harjoituksiin. RMC Sportin mukaan seura aikoo nostaa syytteen pullon heittänyttä katsojaa vastaan.

Maanantaina Ranskan pääsarjan kattojärjestö LFP määräsi, että Lyonin on pelattava kotiottelunsa suljettujen ovien takana, kunnes se jakaa tuomionsa sunnuntain tapahtumista 8. joulukuuta.

Urheiluministeri Maracineanu sanoi, että jatkuvat ongelmat vaikuttavat vielä negatiivisesti ranskalaisen jalkapalloilun talouteen, joka on jo kokenut kovia koronaviruspandemian takia.

– Kaikkien on ymmärrettävä, että tässä on pelissä ranskalaisen jalkapalloilun tulevaisuus, sanoi Maracineanu France Infolle ESPN:n mukaan.

– Me emme voi hyväksyä sitä, että lähetysoikeudet ostaneen televisioyhtiön on pidettävä keskustelua yllä yli tunnin ajan, kuten eilen illalla, kun emme tiedä, jatkuuko ottelu vai ei. Tässä maailmassa liikkuu miljoonia euroja.

– Olemme auttaneet jalkapallomaailmaa terveyskriisin aikana, jotta kannattajat voisivat palata stadioneille, mutta emme voi sallia, että tällaista tapahtuu.