Lionel Messi kertoi mielipiteensä Cristiano Ronaldon paluusta Man Unitediin – muisteli myös supertähtien upeita kohtaamisia: ”Se pysyy aina jalkapallon historiassa”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Kaksi pelaajaa, jotka jäävät jalkapallon historian kirjoihin isoina niminä. Heitä on vertailtu toisiinsa ja heidän välisestä suhteestaan on kirjoitettu ja spekuloitu. Nyt Messi puhui kunnioittavaan sävyyn Ronaldosta Marcan pitkässä haastattelussa.

Molemmat tähdet liikahtivat saman siirtoikkunan aikana viime kesänä. Messi siirtyi dramaattisten käänteiden jälkeen Paris Saint-Germainiin. Lähes yhtä dramaattista oli, kun Manchester United ilmoitti Ronaldon paluusta kotiin. Kaksi todellista supersiirtoa.

Ronaldo on aloittanut tehokkaasti Unitedissa, vaikka joukkue onkin esiintynyt heikosti. Sunnuntaina Man United antoi potkut päävalmentajalleen Ole Gunnar Solskjærille.

Ronaldo oli pelastamassa Solskjæria tuloksellisesti useampaan otteeseen viime hetken maaleillaan, mutta lopulta ruma 1-4-tappio Watfordille oli viimeinen naula arkkuun. Ronaldo on tehnyt tällä kaudella Mestarien liigassa viisi maalia ja Valioliigassa on tullut neljä täysosumaa.

Messi sen sijaan on lämmenyt Pariisissa hitaammin. Viime viikonloppuna tuli ensimmäinen maali PSG:n riveissä Ligue 1:ssä, joten suunta on selkeästi parempaan päin. Mestarien liigassa Messi on onnistunut kolmesti. Espanjalaislehti Marca kysyi Messiltä, mitä mieltä hän on ollut Ronaldosta ja Manchester Unitedista tällä kaudella.

– United on todella vahva joukkue, jossa on erinomaisia pelaajia. Cristiano tiesi ennestään seuran, mutta siitä on aikaa ja nyt hän on sopeutunut upealla tavalla. Hän on tehnyt maaleja heti alusta lähtien kuten aina, eikä hänellä ole ongelmia sopeutumisessa.

– Valioliigassa United ei ole ollut niin hyvä kuin mitä kaikki odottivat, mutta se on vaikea sarja, jossa tapahtuu paljon. Joulukuun jälkeen sarja muuttuu paljon ja mitä tahansa voi tapahtua, Messi kommentoi.

Ronaldo ja Messi muodostivat La Ligassa todellisen taisteluparin, kun Ronaldo edusti Real Madridia ja Messi Barcelonaa. Ronaldon lähdettyä Juventukseen kesällä 2018, taistelu on tauonnut. Toki Ronaldo ja Messi ovat kohdanneet sen jälkeenkin Mestarien liigassa, mutta La Liga menetti parivaljakon kohtaamisten loputtua paljon. Eikä vain La Liga, vaan koko jalkapallomaailma. Ikävöikö Messi noita aikoja?

– Siitä on jo pitkä aika, kun pelasimme samassa sarjassa. Kisasimme henkilökohtaisella ja joukkueen tasolla samoista tavoitteista. Se oli todella kaunis ajanjakso meille, mutta myös faneille, koska he nauttivat siitä todella paljon. Se on upea muisto, joka pysyy aina jalkapallon historiassa, Messi puhui.