Manchester United hankki supertähden väliaikaismanageriksi – seuraavan vakituisen luotsin CV:n oltava tätä kovempi?

© Kuva: Getty Images

Ole Gunnar Solskjærin paikkaa Manchester Unitedin vakituisena managerina ei olla täyttämässä tämän kauden aikana. Maanantaina vahvistui, että Ralf Rangnick saapuu ottamaan edustusjoukkueen komentoonsa – mutta vain väliaikaisesti. Valmentajapuolen supertähden uran on sovittu ensi kesästä alkaen jatkuvan seuran muissa johtotehtävissä.

Tätä nykyä 63-vuotias Rangnick aloitti nykyisen uransa vuonna 1983, toimien kesään 1985 saakka synnyinkaupunkinsa seura Victoria Backnangin pelaajavalmentajana. Tämän jälkeen hän otti valmennusvastuun pelaajauransa ensimmäisessä aikusten tason ryhmässä, Stuttgartin kakkosjoukkueessa. Pelaajavalmentajuus sai jatkoa vielä vuosina 1987-1988, kun keskikenttäpelaaja palasi parin vuoden tauon jälkeen viheriölle, TSV Lippoldsweilerin paidassa – toimien siis samalla myös joukkueen valmentajana.

Stuttgartissa työ alkoi akatemiasta, jatkuen aikanaan edustusjoukkueen managerina. Hannover, Schalke ja Hoffenheim ehtivät tämän jälkeen nauttia Rangnickin palveluksista, ennen tämän siirtymistä Red Bull -leiriin. RB-puolella ensimmäiset tehtävät olivat urheilutoimenjohdossa, mutta hyvin pian myös managerin tontilla. Energiajuomateollisuus maksoi valmentajan palkan kaikkiaan yhdeksän vuoden ajan, ennen tämän siirtymistä viime kesänä Lokomotiv Moskovan johtoon. Tämä pesti vanheni alle viisi kuukautta, ennen Old Traffordin kutsua.

Rangnickista puhuttaessa on tapana mainita, miten hän on rakentanut huippujoukkueita lähes tyhjästä. Tällä viitataan etenkin RB Leipzigiin ja RB Salburgiin, eikä viittauksessa olla väärässä.

Manchester United kiinnitti väliaikaismanagerikseen eittämättä melkoisen sateentekijän. Hänen palkintokaapistaan ei kuitenkaan – vielä -löydy aivan suurimpia mitaleita. Liigamestaruuteen Rangnick vei RB Salzburgin Itävallassa kausilla 2013-2014 ja 2014-2015. Schalken kunnian päivinä hän pääsi nostamaan niin Saksan cupin pystiä (2011) kuin Saksan Supercupin pokaalia (2012). Hänen keskimääräinen aikansa yhden joukkueen luotsina on 1,92 vuotta – siis huomattavasti pidempään kuin mitä hänen on määrä toimia Unitedin varsinaisena managerina.

Aika – ja kenties meneillään olevalla kaudella saavutettu menestys – näyttää, pitävätkö nykyiset suunnitelmat, joiden mukaan Unitedin on määrä kiinnittää uusi ”pysyvä” manageri ensi kaudesta eteenpäin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.