Italia pelasi kesällä upeat EM-kisat ja kaikki huipentui Wembleyn finaaliin Englantia vastaan. Azzurri oli lopulta parempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Entinen Manchester Cityn ja Inter Milanin valmentaja Roberto Mancini sai Valioliigan ja Serie A:n mestaruuksien seuraksi myös Euroopan mestaruuden.

Paljon urallaan nähnyt, kokenut ja saavuttanut 56-vuotias Mancini pitää kesän saavutusta aivan uniikkina tapahtumana urallaan.

– Olen ehtinyt omalla urallani kokemaan lukuisia kauniita ja unohtumattomia hetkiä, mutta se oli jotain aivan erityistä, Mancini kertoi.

– Koko Italia seisoi meidän takana.

Mancinin mielestä kaikista upeinta oli, että se teki niin monet ihmiset onnelliseksi.

– Harva uskoi siihen, kun aloitin. Se tuntui täysin mahdottomalta kolmea vuotta aiemmin. Minun on pakko edelleen kiittää pelaajia upeasta saavutuksesta, hehkutti Mancini.

Yksi kesän EM-kisojen mieleenpainuvimpia hetkiä oli Mancinin ja Gianluca Viallin lämmin halaus mestaruuden ratkettua.

Kaksikko pelasi pitkän tovin yhdessä Sampdoriassa aikanaan. Kumpikin ovat I Blucerchiatin suurimpia legendoja.

Vialli sairastui vuonna 2017 haimasyöpään. Hän kertoi kesäkuussa, että ei pysty taistelemaan sairautta vastaan, mutta toivoo syövän väsyvän ja lähtevän lopulta pois.

Mancinin mukaan hänen hyvä ystävänsä voi hyvin ja jalkapallolla on suuri rooli tässä.

– Hän voi hyvin ja on hyvässä kunnossa. Meidän pitää tehdä vielä paljon asioita yhdessä. Gianluca on vahva, paljon vahvempi kuin minä.

– Uskon, että yhteinen aikamme jalkapallon parissa ja lajin ajatteleminen ovat tehneet hänen voinnilleen hyvää. Gianluca on vahva ja älykäs kaveri, joka on toiminut esimerkkinä meille kaikille jo pitkään.

Mancini johdattaa Italian seuraavaksi Qatarin MM-kisoihin. Tällä kertaa menestys ei tulisi kenellekään yllätyksenä. Italia tulee olemaan yksi suurimmista suosikeista.

Kaksikko on viettänyt pitkän osan elämästään tiiviisti yhdessä. Getty Images.

Lähde: Verissimo