Rasmus Schüller taistelee Allsvenskanin mestaruudesta – aiemmalla visiitillään Ruotsissa hän kertoo olleensa hyvin erilainen pelaaja

© Kuva: Getty Images

Allsvenskanin tukholmalaisjoukkue Djurgårdenissa pelaava Rasmus Schüller kuuluu Huuhkajien luottopelaajiin.

Keskikentän väsymätön pohjapelaaja tekee valtavan määrän töitä ottelusta toiseen ja yrittää pitää huolen, että vastustajien pelaajat eivät juuri nauti jalkapallosta sen 90 minuuttisen aikana.

Schüller on myös taitava syöttäjä ja omaa yllättävänkin hyvän laukauksen. Sitä vain tupataan näkemään kohtalaisen harvoin.

Tämä kausi saa 30-vuotiaan espoolaisen näkökulmasta huiman päätöksen. Ensin Huuhkajat taistelee MM-karsintojen päätösotteluissa Bosnia-Hertsegovinaa ja Ranskaa vastaan.

Sen jälkeen Schüller palaa seurajoukkueensa riveihin tavoittelemaan Ruotsin mestaruutta.

– Hyvä kausi tähän mennessä. Tiiviisti mestaruustaistelussa ollaan mukana. Yhden pisteen verran Malmön perässä ja kolme kierrosta vielä jäljellä, kertoi Schüller keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

– Tavoite on, että voitetaan kolme viimeistä otteluamme. Se saattaa riittää. En usko, että Malmö pystyy voittamaan loppuja matsejaan.

Keskikenttäpelaaja koputtaa kirjaimellisesti puuta lauseensa jälkeen.

– Kiva päästä pelaamaan isoista panoksista!

Schüller siirtyi Ruotsiin Veikkausliigasta mestaruus taskussaan. Kausi HJK:ssa päättyi kultajuhliin. Urallaan muun muassa MLS-liigan Minnesota Unitedissa pelannut Schüller ei ole ensimmäistä kertaa Allsvenskanissa. Aiempi seura Ruotsissa oli Häcken.

– Viisi vuotta sitten pelasin viimeksi Ruotsissa. Olen kehittynyt paljon pelaajana noista ajoista. Voitettiin silloin cup. Liigassa menikin sitten vähä huonommin.

– Pelaajaprofiililtani olin tuolloin vähän tosiaan erilainen. En nyt mikään hyökkäävä keskikenttä, mutta ehkä vähän hyökkäävämpi. Nyt olen selvästi se alempi keskikenttä.

Kokenut pelaaja on tyytyväinen omaan kauteensa, mutta lopullisen arvosanan hän voi antaa itselleen vasta tärkeimpien ratkaisupelien jälkeen.

Allsvenskanin mestaruus menee liki varmuudella jollekin suomalaiselle. Schüllerin Djurgårdenin yläpuolella sarjataulukossa majailevan Malmön riveissä pelaa Niklas Moisander. Kolmantena sarjassa on Tukholman AIK, jonka riveissä ainakin toistaiseksi pelaa Saku Ylätupa.

Elfsborg omaa neljäntenä myös pienet mahdollisuudet edelleen. Joukkueen keskuspuolustuksessa suuressa roolissa pelaa Huuhkajien Leo Väisänen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.