Kova palkka taakkana – nuoresta suomalaispelaajasta halutaan eroon Allsvenskanissa

© Kuva: Juha Tamminen

Ruotsin Allsvenskanin tukholmalaisessa suurseurassa AIK:ssa pelaavan Saku Ylätuvan ura jatkunee toisaalla.

22-vuotias suomalaislaituri saapui Tukholmaan hollantilaisen Ajaxin organisaatiosta tammikuussa 2019. Hän allekirjoitti tuolloin AIK:n kanssa nelivuotisen sopimuksen.

Ylätupa ei ole AIK:ssa oikeastaan missään kohtaa päässyt lunastamaan niin seuran kuin omiakaan odotuksia. 32 ottelussaan solnalaisten riveissä Ylätupa on viimeistellyt neljä maalia.

Tällä kaudella hän on osunut kertaalleen niin liigassa kuin kansallisessa cupissa. Kaudella 2020 Ylätupa oli lainalla Veikkausliigan IFK Mariehamnissa.

SportExpressenin mukaan suomalaispelaaja tienaa AIK:ssa noin 10 000 euroa kuukaudessa. Tukholmalaisseura haluaa päästä lähteen mukaan kuluerästä eroon jo ennen sopimuksen päättymistä vuoden 2022 lopussa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ruotsalaislehden mukaan AIK on jo kertonut Ylätuvalle, että tämä saa vapaasti etsiä itselleen uutta seuraa.

MTV:n Timo Innanen kertoi aiemmin, että suomalaispelaajaa kohtaan olisi kiinnostusta ainakin SJK:n ja KuPS:n leireistä kotimaan kentillä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Ylätupa on syksyn mittaan välillä ollut vaihtopenkillä, mutta yleensä kokonaan valitun kokoonpanon ulkopuolella. Edellisen kerran hän on päässyt Allsvenskanissa kentälle heinäkuussa Örebrota vastaan.

Kauden ainoan maalinsa Ylätupa viimeisteli sarja-avauksessa Degerforsin verkkoon. AIK on Allsvenskanissa tällä hetkellä kolmantena. Se on neljä pistettä kärjessä majailevaa Malmö FF:ää perässä ja kolme pistettä paikallisvastustaja Djurgårdenin takana.

Kierroksia on jäljellä vielä kolme.

Lähteet: SportExpressen, Fotboll Direkt