Huuhkajien Robin Lodin kausi 2021 on päättynyt. Lod oli Minnesota Unitedin avauskokoonpanossa, kun United kohtasi MLS:n pudotuspelien avauskierroksella Portland Timbersin. Kotijoukkue Timbers oli parempi maalein 3-1, joten ottelu jäi Minnesotan kauden viimeiseksi.

Aluksi kaikki näytti Minnesotan kannalta hyvältä, sillä se siirtyi johtoon 11. minuutilla. Maalin teki argentiinalainen Franco Fragapane syöttökuvion päätteeksi. Robin Lod oli mukana rakentelemassa maalitilannetta ja sai maaliin MLS:n tilastointikäytännön mukaisesti niin sanotun ”kakkossyötön”.

Kuten alla olevista twiiteistä näkyy, oli täydet minuutit ottelussa pelannut Lod muutenkin näkyvästi esillä. Hyvistä maalipaikoistaan huolimatta Lod ei kuitenkaan saanut palloa tolppien väliin. Portland nousi tasoihin 43. minuutilla ja teki toisella puoliajalla vielä kaksi maalia edeten ottelusta jatkoon. Larrys Mabiala teki yhden ja Sebastian Blanco kaksi maalia.

Minnesota Unitedin pudottua MLS:n puolivälierissä ei nähdä suomalaispelaajia. Minnesotan toinen suomalainen Jukka Raitala ei joukkueen kokoonpanossa Portland Timbersiä vastaan ollut. Lodin sopimus Minnesotan kanssa kattaa myös ensi kauden, mutta Raitalan sopimus päättyy.

MNUFC Match Day

@MNUFCmatch
11' – GOAAAAL!!! Fantastic movement from Minnesota United, as Robin Lod plays Romain Metanire on an overlap, who centers it into a sliding Franco Fragapane for the goal. Loons lead!

#MNUFC | 0-1 | #PORvMIN

@MNUFCmatch
51' – Robin Lod connects with a Emanuel Reynoso free kick and is caught between two minds, heading it back toward center and into the hands of Steve Clark.

#MNUFC | 2-1 | #PORvMIN

@MNUFCmatch
60' – Loons with a corner kick. Lofted by Emanuel Reynoso in to Robin Lod, who volleyed it toward net, but his effort was blocked.

@MNUFCmatch
69' – Hassani Dotson with the meg and Robin Lod with a backheel toward net. Not enough power behind the flick as Steve Clark collects.

#MNUFC | 3-1 | #PORvMIN

@MNUFCmatch
90+5' – Robin Lod beats Steve Clark, but lobs his header just high of frame after Niko Hansen played the ball in to his forehead.