Suomalainen futiskansa on puhunut: Ballon d’Orin voittajasuosikista ei epäselvyyttä – jääkö silti nuolemaan näppejään?

© Kuva: Getty Images

Maailman parhaalle miesjalkapalloilijalle vuosittain ojennettava Ballon d’Or -palkinto jaetaan maanantai-iltana vuoden tauon jälkeen.

Viime vuonna palkintoa ei jaettu lainkaan koronapandemian vuoksi. Se oli suuri harmi Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin kannalta, sillä häntä pidettiin lähes varmana voittajana.

Tänä vuonna Lionel Messi on vedonlyöntiyhtiöiden jättisuosikki. Kertoimien valossa Messille ojennetaan tänään maanantaina lähes varmasti hänen uransa seitsemäs Ballon d’Or -palkinto. Hänen ainoana haastajanaan pidetään juuri Lewandowskia, joka on ollut läpi vuoden huimassa maalivireessä.

Suomalaisen futiskansan voittajasuosikista ei epäselvyyttä

Kysyimme Suomen suurimmalta Facebookin jalkapalloaiheiselta keskusteluryhmältä, Jalkapallon olohuoneelta, kenen pitäisi voittaa Kultainen Pallo. Voittajasuosikista ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä.

Äänestykseen oli tämän jutun kirjoitushetkellä (29.11. kello 20:30) vastannut lähes 500 ihmistä. Lewandowski keräsi ääniä peräti 289 kappaletta. Kakkossuosikiksi nousi Liverpoolin Mohamed Salah, joka sai 91 ääntä. Messi jätettiin äänestyksen kolmanneksi 85 äänellä. 19 ääntä keräsi Chelsean keskikenttäpelaaja Jorginho, joka on voittanut tämän kalenterivuoden aikana sekä Mestarien liigan että EM-kultaa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kultainen Pallo jaetaan maanantai-iltana noin kello 21:30 Suomen aikaa. Suomessa toivotaan Lewandowskin voittoa, mutta näyttää vahvasti siltä, että puolalaishyökkääjä jää tänäkin vuonna nuolemaan näppejään.

LIITY TÄSTÄ MUKAAN Suomen suurimpaan jalkapalloaiheiseen Facebook-ryhmään: Jalkapallon Olohuoneeseen.