Teemu Pukin valmentaja varoittaa kilpailija Newcastlea: ”Vaikea ostaa joukkue ulos vaikeuksista”

© Kuva: Getty Images

Valioliigamanageri Dean Smith tietää mistä puhuu ennen tiistai-illan Newcastle-kohtaamista. Viisikymppisen tätä nykyä luotsaama, Teemu Pukin edustama Norwich taistelee Magpiesin kanssa säilymisestä Englannin korkeimmalla sarjatasolla.

Kukaan brittifutista edes etäisesti seuraava tuskin on välttynyt kuulemasta St James’ Parkin isäntien uudesta omistajatahosta, ja tämän myötä seuraan tulevaksi uskotusta, suunnattomasta varallisuudesta. Newcastle kaipaakin nyt apua lähes millä tavalla tahansa; se ei ole edelleenkään voittanut peliäkään tämän kauden Valioliigassa.

Smith huomauttaa kuitenkin, ettei raha välttämättä ratkaise lyhyellä jänteellä paljoakaan. Hän itse sai hiljattain lähteä Aston Villasta, reilujen rahallisten pelaajasatsausten jälkeen.

– On aina vaikea ostaa joukkue ulos vaikeuksista. Ryhmään voi toki tuoda uusia pelaajia, mutta aivan ensimmäiseksi heidän on sopeuduttava siihen. Uutuus ottaa aikansa varsinkin, jos tulokkailla ei ole kokemusta Valioliigasta.

– Paikan ostaminen kuuden parhaan joukkoon, tai ulos viimeisen kolmen joukosta on hyvin haastavaa.

Newcastlen mahdollisuudet markkinoilla tammikuussa sinänsä Smith arvioi kuitenkin verrattain hyviksi.

– Hinnat ovat silloin usein täynnä ilmaa, ja pelaajien hankkiminen on lähes aina hankalaa. Newcastlelle tämä ei liene ongelma, mikäli heillä todella on käytössään ne varat joista huhutaan.

Norwich lähtee tiistain vieraspeliin kolme pistettä sarjan perää pitäviä isäntiään edeltä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.